Naar inhoud springen

Gebruiker:Estukie/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zwembad Wisheim
Aantal baden 1
Exploitatie Gemeente Maasgouw
Architect Hoen & Ubachs
Gebouwd 1970
Portaal  Portaalicoon   Sport

Zwembad Wisheim was een overdekt binnenzwembad in de Nederlandse plaats Wessem, gemeente Maasgouw. Het zwembad werd beheerd door de Gemeente Wessem, gemeente Heel en gemeente Maasgouw.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Op de bestaande fundamenten van de oude meisjesschool aan de Kloosterlaan zou een gymnastiekzaal gebouwd worden. In de aanloop van dit bouwproject werd het idee geopperd om de gymzaal te combineren met een zwem-instructiebad en dat alles onder één dak. Dankzij de ontgrinders werd het complex “Gemeentelijk overdekt zwembad annex gymnastiekzaal” gerealiseerd. Het bad werd gebouwd door bouwbedrijf Bruns en Bonke Bouw uit Venlo en ontworpen door het architecten en adviesbureau Hoen & Ubachs uit Maastricht.

Zaterdag 12 december 1970 werd het officieel geopend door oud burgemeester Kerkhoffs. De gymnastiekzaal werd geopend op dezelfde dag door mevrouw Douven-Klerken, echtgenote van burgemeester Douven.

In 1974 werd het bad uitgebreid met een 50-meter bassin. Het ontwerp voor de uitbreiding werd gemaakt door architectenburo Frenken uit Wessem. De bouwopdracht werd verstrekt aan aannemersmij. Marcel Muyres bv uit Sittard.

In 1985 is het 15 jaar oude instructiebad gesloten en een ontspanningsruimte gecreëerd.

Het zwembad kende een instructiebad en een 25-meter bassin.

In september 2012 is het zwembad definitief gesloten.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Gemeente Wessem
  • Gemeente Heel
  • Gemeente Maasgouw
  • Zwemmend Redden Wessem (ZRW)