Naar inhoud springen

Gebruiker:EvilFredReplay/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
EvilFredReplay/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van EvilFredReplay.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Huize St. Joseph was een open jongensinternaat dat in 1911 onder de naam "Voogdijgesticht St. Joseph" is gebouwd in het voormalige Zuid-Limburgse Heer (Maastricht)
Op 25 Augustus 1982 is een grote reorganisatie doorgevoerd waardoor Huize St. Joseph niet meer als zelfstandige organisatie bestond. De Lagere school, de L.T.S., het kinderdagverblijf "Calimero" en Huize St. Joseph werden gescheiden en als afdelingen binnen een nieuwe Stichting ondergebracht als werkorganisaties.


Oprichter Voogdijgesticht St. Joseph.
EvilFredReplay/Kladblok
Titel Rector pater G.M. Kusters.
Religie Société des prêtres du Sacré-cœur de Jésus (S.C.J.)
Plaats Heer (L)
Echte naam Mathieu Gerlachus Kusters
Geboortedatum 5 augustus 1866
Geboorteplaats Spaubeek
Sterfdatum 24 oktober 1944
Sterfplaats Redburn (Eng)
Spiritueel ambt
Ambt General Consultor.
Ander ambt Oprichter S.C.J. Engeland.
Website
Portaal  Portaalicoon   Religie

Alle "werkorganisaties die in 1982 ondergebracht waren in de nieuwe Stichting zijn bestaan niet meer. De afdeling Het Keerpunt welke in augustus 1983 in gebruik is genomen door het opnemen van 10 jeugdige verdachten in afwachting van hun veroordeling, en verder dienst bleef doen ter ontlasting van de politiecellen uit de omgeving is uitgegroeid tot een volwaardige jeugdgevangenis waarbij de werkorganisaties in de loop van de ontwikkeling zijn afgestoten.




Huize St. Joseph was een open jongensinternaat dat in 1911 onder de naam "Voogdijgesticht St. Joseph" is gebouwd in het voormalige Zuid-Limburgse Heer (Maastricht) Op 25 Augustis 1982 is een grote reorganisatie doorgevoerd waardoor Huize St. Joseph niet meer als zelfstandige organisatie bestond. De Lagere school, de L.T.S., het kinderdagverblijf "Calimero" en Huize St. Joseph werden gescheiden en als afdelingen binnen een nieuwe Stichting ondergebracht als werkorganisaties. Het Kinderdagverblijf "Calimero" is in het "Grote Huis" samen met de penitentiaire Jeugd Inrichting "Het Keerpunt" achter gebleven.

Voogdijgesticht St. Joseph (1911-1914)
Foto van het "Grote Huis" 1911-1914
Materiaal Mergel
Locatie Heer, Limburg
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

De laatste vier groepen met de oudste jongens zijn na afloop van het L.T.S. schooljaar 1982-1983 of niet meer teruggekeerd of overgeplaatst naar de omliggende wooneenheden. De lagere school is overgegaan naar de Stichting Alterius, de L.T.S. is gesloten, de omliggende wooneenheden zij door de Zuid-Limburgse jeugdzorgafdeling "Xonar" overgenomen. Het kinderdagverblijf is medio 2000 gesloten.Alle "werkorganisaties die in 1982 ondergebracht waren in de nieuwe Stichting bestaan niet meer.De afdeling Het Keerpunt is in augustus 1983 in gebruik is genomen door het opnemen van 10 jeugdige verdachten in afwachting van hun veroordeling. De opzet van opvang in de gesloten afdeling Het Keerpunt was om de cellen in de omliggende politiebureaus te ontlasten. Dit was de eerste stap naar een volwaardige jeugdgevangenis waarbij de werkorganisaties al in een vroeg stadium zijn afgestoten.