Gebruiker:Floris 003/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Corsair Memory
Oprichting 1994
Sleutelfiguren Andy Paul (President & CEO)
Nick Hawkins (CFO)
Jose Flahaux (Sr. VP of Operations)
Werknemers 383 [1]
Producten DRAM Modules
USB sticks
ATX voedingen
Computer Behuizingen
CPU and Geheugen Koeling
Solid-state drives
Gaming Audio
Gaming muizen en toetsenborden
Omzet/jaar US$325.63 million [2]
Website www.corsair.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Corsair Memory is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in het maken van een breed spectrum van producten voor computers, Corsair maakt onder andere DRAM modules, ATX computer voedingen (PSU), USB Sticks, Koelers voor CPU’s, Casefans, Behuizingen, Solid State Drives (SSD’s), en speakers.

Naast het hoofdkantoor in Fremont, Californië, heeft Corsair ook nog een productie faciliteit in Taiwan voor het assembleren, testen en verpakken van producten. In Azië, De Verenigde Staten en Europa heeft het bedrijf distributie centra en sales & marketing kantoren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf is opgericht in 1994 als Corsair Microsystems door Andy Paul, Don Lieberman en John Beekly. Ze zijn begonnen met het maken van Level 2 cache modules, de zogenoemde Cache-On-A-Stick (COAST) modules voor OEM’s. De voorloper van de huidige DRAM en SODIMM. Nadat Intel het L2 cache had geïntrigeerd in zijn nieuwe processor de Pentium Pro, ging Corsair zich meer focussen op DRAM modules, met het doel op de server markt. In 2002 begon Corsair met het maken van DRAM modules voor computer fanaten, die ze gebruikte voor overklokken. Daarna is Corsair veder gegaan met het maken van geheugen modules voor computers, en ze heeft in de loop der tijd ook nog andere, computer gerelateerde producten geproduceerd.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Corsair produceert de volgende producten:

Referentie's[bewerken | brontekst bewerken]

  1. by '+authorShort+', Corsair Memory, Inc. | Company profile from Hoover's. Hoovers.com (21 oktober 2010). Geraadpleegd op 24 maart 2012.
  2. by '+authorShort+', Corsair Components, Inc. | Company profile from Hoover's | 510-657-8747. Hoovers.com (21 oktober 2010). Geraadpleegd op 24 maart 2012.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Corsair Memory van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.