Gebruiker:Frank Geerlings/AfD-test/Log/Wikimedia Foundation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Wikimedia Foundation[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel is niet vanuit een neutraal standpunt geschreven. Nominatie van het artikel [[{{{1}}}]]. De nominatie is nieuw en moet nog worden verwerkt door de robot.
Instructie voor moderator: Zet status = behouden of status = verwijderen in dit sjabloon. Plaats onderaan {{Gebruiker:Frank Geerlings/AfD-test/Conclusie afhandeling|~~~~| Eventuele toelichting bij het afhandelen}}

Te eenzijdig belichte basismake-up onttrekt de grote scheuren aan het oppervlak aan het zicht. — Mar(c). [O] 22 mrt 2019 16:58 (CET)

Hehehe. "Kan je dat met iets meer tekst omkleden?" Hoe vind je het nominatieproces werken? Frank Geerlings (overleg) 22 mrt 2019 17:51 (CET)
Is dus de bedoeling dat de bot dit oppikt en zoals je al schreef dan de dagpagina bijwerkt. Daar ben ik nog niet aan toegekomen. Ik moet ook de sjablonen nog wat verder uitwerken. Frank Geerlings (overleg) 22 mrt 2019 18:01 (CET)
Snap ik. Knipoog Over de bot-kant: zie de overlegpagina.
Ik heb ook met die inputbox zitten spelen, vorige maand, om te kijken of je daarmee ook een kopje van niveau 3 aan een pagina kan toevoegen. Faal, dus! Daarom die oplossing met een als knop vermomde link, waarbij dan weer geen waarde uit een tekstvak meegegeven kan worden. Als het nomineerproces wordt ingezet vanaf het artikel, dan kan de paginanaam wel meegenomen worden (zie de vaak niet zichtbare knop in de nominatiesjablonen, die ook de daar ingevulde nominatiereden meegeeft). Beide methodes werken i.i.g. wel goed met preloadparams.
Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 22 mrt 2019 18:27 (CET)
Ik ben weer een stapje verder, ik heb het een beetje uitgewerkt zodat ik nu een aardig idee heb van wat handig is en wat door mensen moet worden gedaan en wat door de bot. Ik geloof dat het starten van het proces vanaf het artikel inderdaad een goeie is:
  1. De nominator plakt een van de wegsjablonen
  2. Op het sjabloon verschijnt dan een als knop vermomde link om een nieuwe nomineerpagina te maken (of meldt dat er al eentje is, maar toont toch een knop)
  3. Dan wordt een pagina als degene die we nu lezen gemaakt, met bovenaan == [[Naam van het artikel]]== zoals er dan met preloadparams ingefietst wordt, plus een beheersjabloon dat als status-parameter "Nieuw" heeft. Dan komt er een bot langs die de nieuwe pagina op de juiste plekken vermeldt en het beheersjabloon aanvult met o.a. de datum (maar daar ben ik nog niet helemaal uit).
  4. Aan het einde van de nominatieperiode moet de moderator van dienst de status veranderen (instructies heb ik verborgen voor gebruikers met de .modtools CSS-class) en al dan niet het artikel verwijderen. Nominatiesjabloon verwijderen zou de bot kunnen doen, afhankelijk van wat het modcorps wil.
Dit alles moet nog even worden afgemaakt, dan goed getest op bruikbaarheid (daar hoort uitleg en andere documentatie nog bij). Op- of aanmerkingen tot dusver? --Frank Geerlings (overleg) 29 mrt 2019 17:07 (CET)
Hé, is dit tegenwoordig de overlegpagina? Knipoog
Bij stap 3: Aangezien een basis-beoordelingspagina wat uitgebreider gaat zijn dan de huidige opzet van kopje+links+reden, is het wellicht handig om een tussensjabloon en 'subst:' te gebruiken, zodat het voor de nominator zo schoon en duidelijk mogelijk gehouden wordt. Na het drukken op de knop zou men slechts dit voor zich hoeven krijgen (met in de editintro de uitleg wat er waar ingevuld dient te worden – type: ne/zp/wiu/etc., reden: uitgebreide toelichting – wat n.m.m. absoluut te verkiezen is boven constructies als <!-- vervang dit door de nominatiereden --> in het bewerkingsvenster):
{{subst:tbp-nominatie
| pagina = (al ingevuld door preload)
| type = 
| reden = 
}}
Dit is dan ongeveer de inhoud van de preload-pagina (maar dan met pagina = $1), en de gewenste basisstructuur van de beoordelingspagina (zoals in de huidige constructie in AfD-test/preload wordt gedefinieerd) is dan de inhoud van de te substen sjabloon, met delen binnen de botcommunicatiesjabloon (zoals |status=nieuw en |type=.. en wellicht |datum=..) en delen erbuiten (zoals algemene tbp-uitleg, kopje en nominatiereden+handtekening); de te nomineren pagina's ofwel als parameters van de botcommunicatiesjabloon ofwel daarbuiten met bijv. tbp-links (in geval van een meervoudige nominatie de vervolgpagina's wellicht pas in een tweede bewerking door de nominator in te vullen?). Met het opslaan/aanmaken van de beoordelingspagina door de nominator kan op deze manier veel (en op de goede plek) ingevuld worden, zoals de artikelnaam op meerdere plekken (in kopje en in botcommunicatiesjabloon of tbp-links) en de actuele datum. Lijkt jou dit wat? Zal ik zoiets in elkaar sleutelen in deze AfD-testomgeving?
Kleine vraag bij stap 4: heb je een controle, vanaf welk account de wijziging van de status gedaan wordt, voordat de bot her en der aanpassingen gaat doen, in petto?
Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 31 mrt 2019 10:26 (CEST)
Ik dacht ik neem een pagina waarvan ik vrij zeker weet dat-ie op je volglijst staat, vandaar deze. :) Het lijkt me een uitstekend plan wat je zegt, om middels een subst:-sjabloon de kans op gebruikersproblemen te minimaliseren. Als je daarmee hier aan de slag wil, heel graag, ga lekker je gang. Ik stel je input en hulp zeer op prijs. Wat betreft stap 4: Ik wil eerst eens afwachten of ze dat überhaupt wel automatisch willen laten gebeuren. Maar ik kan inderdaad controleren welke user de status verandert en of die dat wel mag doen. Ik weet dan alleen niet wat er precies moet gebeuren als dat niet mocht. --Frank Geerlings (overleg) 1 apr 2019 02:01 (CEST)