Gebruiker:Gabriel Sjors/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Tuinaannemer.be is een Belgische website van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. De website helpt particulieren of ondernemers om professionele tuinaannemers en boomverzorgers in Vlaanderen te vinden. De website bevat een uitgebreide database van geregistreerde tuinaannemers en boomverzorgers.

Werkingsmiddelen[bewerken | brontekst bewerken]

VLAM startte in 2015 met Tuinaannemer.be. Daarvoor komen de middelen uit het werkbudget voor Sierteelt, een van de 17 divisies binnen VLAM. Het volledige jaarbudget van VLAM komt voor 22% van de Vlaamse overheid, 55% van het bedrijfsleven via onder andere verplichte promotiefondsen, 10% van specifieke sectoren die uit hun eigen middelen investeren en van Europese subsidies.[1]:4

Erkende tuinaannemers met NACE-code[bewerken | brontekst bewerken]

Elke tuinaannemer is terug te vinden via de NACE-code. Op basis van de informatie in de NACE-registratie factureert VLAM de verplichte bijdrage. Daarbij krijgt de tuinaannemer de mogelijkheid om een bedrijfsprofiel op Tuinaannemer.be te plaatsen.

Betrokken federaties[bewerken | brontekst bewerken]

Tuinaannemers kunnen zich aansluiten bij AVBS of BFG-FBEP. Verantwoordelijken van die federaties zitten in de werkgroep om de strategie voor Tuinaannemer.be te bepalen. Daarvoor baseren ze zich 2023 ook op de resultaten van de bevraging door het marktonderzoeksbureau iVOX – zie ook het grote tuinonderzoek uit november 2020. In die bevragingen polsen enquêteurs bij de Belgen naar hun bereidheid om tuinaannemers in te schakelen voor hun tuinproject.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Voor meer informatie over tuinaannemers, groenprojecten en boomverzorging in Vlaanderen, kunnen geïnteresseerden de volgende betrouwbare bronnen raadplegen:

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. [Jaarprogramma VLAM 2024 (pdf). VLAM. Geraadpleegd op 29 april 2024.