Gebruiker:Haaftjlv/HugoLogtenberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hugo Logtenberg, (Hengelo, 1974) is een Nederlands (onderzoeks)journalist, auteur en televisie-presentator. [1].

Hij studeerde Openbaar Bestuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is gastdocent bij de masteropleiding Journalistiek van de Universiteit van Amsterdam.[2].

In april 2010 verscheen zijn goed ontvangen boek Job Cohen – Burgemeester van Nederland. Na afronding van het boek trad hij in dienst bij Het Parool. Voor Het Parool schreef hij onthullende stukken over onder meer de ondergang van onderwijsorganisatie Amarantis, de renovatie van het Stedelijk Museum, de ontwikkeling van de Zuidas, de gevolgen van de Cruijff-revolte bij Ajax en de perikelen achter de schermen bij Toneelgroep Amsterdam.

Vanaf maart 2013 werkt hij als verslaggever bij NRC Handelsblad. In oktober 2017 won hij met NRC-collega Derk Stokmans de VOJN Award in de categorie Storytelling, voor een uitgebreide reconstructie van een grote stroomstoring: Kortsluiting: Hoe een verroest draadje de halve randstad plat legt. In maart 2014 won hij met Tom Kreling De Tegel, een journalistieke prijs voor het beste journalistieke interview: Ik wilde de wereld verbeteren.[3].

Eerder werkte Logtenberg bij de actualiteitenrubriek NOVA en schreef hij (als freelancer) voor onder andere Intermediair, Het Parool, Nieuwe Revu en Hollands Diep.

In 2017 wordt hij chef onderzoeksredactie bij NRC. In 2019 gaat hij dit combineren met de presentatie van het televisieprogramma Buitenhof.

In mei 2018 verscheen zijn boek De hand van Van Gaal over de markante voetbaltrainer Louis van Gaal. Voor dit boek werd hij onderscheiden met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2018.[4]. Gedurende het kalenderjaar 2019 presenteerde Logtenberg namens BNNVARA, afwisselend met Jort Kelder (AvroTros) en Pieter Jan Hagens (BNNVARA) het televisieprogramma Buitenhof.

Categorie: Nederlands journalist

  1. https://www.bnnvara.nl/pauw/catalogus/gasten/h/hugo-logtenberg
  2. https://www.vvoj.org/2012/11/05/hugo-logtenberg/
  3. https://www.villamedia.nl/artikel/journalistieke-jaarprijzen-2013-uitgereikt
  4. https://www.villamedia.nl/artikel/hugo-logtenberg-wint-nico-scheepmaker-beker-2018