Pieter Jan Hagens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pieter Jan Hagens
Pieter Jan Hagens in 2009
Pieter Jan Hagens in 2009
Geboren 14 augustus 1958
Origine Nederland
Beroep presentator
Bekend van Wie is de Mol? (voormalig presentator)
EenVandaag
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Pieter Jan Hendrik Hagens (Amersfoort, 14 augustus 1958) is een Nederlands radio- en televisiepresentator. Hij was te zien als presentator bij het AVRO-televisieprogramma De Ochtenden en VARA-televisieprogramma Jules Unlimited. Ook was hij een van de vaste AVRO-gezichten bij het programma Netwerk (AVRO, KRO en NCRV).

Biografie en carrière[bewerken]

Hagens werkte jarenlang voor de VARA als radio- en televisiepresentator. In 1995 stapte hij over naar Veronica, waar hij een wekelijks praatprogramma kreeg met de naam Hagens!. Twee jaar later verruilde Hagens Veronica voor de NPS, waar hij na Maartje van Weegen de NPS Cultuurprijs presenteerde. Een jaar later stapte hij over naar de AVRO. Het nuchtere commentaar op de aanslagen van 11 september 2001 van Maarten van Rossem werd aanvankelijk hevig bekritiseerd door de presentatoren van Nova Kees Driehuis en Hagens.

In augustus 2004 stopte de AVRO met Netwerk om samen met de TROS TweeVandaag te maken. Pieter Jan Hagens verhuisde mee naar TweeVandaag. Daarnaast presenteerde hij vanaf 2003 de serie Hoge Bomen. Vanaf september 2006 was hij te horen op Radio 1 met Hagensopdemiddag. Vanaf 29 oktober 2007 volgde hij Karel van de Graaf op als presentator van het televisieprogramma EenVandaag op Nederland 1 en stopte hij met het radioprogramma.

Van 2008 tot en met 2011 presenteerde hij het populaire AVRO-tv-programma Wie is de Mol?. Hij nam het stokje over van (wederom) Karel van de Graaf. Na 2011 werd de presentatie overgenomen door Art Rooijakkers, omdat Hagens zich meer op de journalistiek wilde richten.

Sinds 19 september 2010 presenteert hij in wisseldienst Buitenhof. In 2017 presenteerde hij samen met Jort Kelder het programma Ten Strijde! voor AVROTROS.

Externe link[bewerken]