Naar inhoud springen

Gebruiker:Hansneven/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hansneven/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Hansneven.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Het familiebedrijf Expoline is een Belgische fabrikant van belijningsverf voor sportvelden. Met de uitbreiding "voetbalmateriaal.com" trekt het bedrijf de lijn door naar algemene voetbalmaterialen.

In 1989 werd het bedrijf opgericht. De belijning van sportvelden bleef in die tijd bij de meeste voetbalclubs beperkt tot een witte kalklaag. Via feedback van klanten en leveranciers leerde Expoline snel dat er vraag was naar een kant-en-klaar belijningsproduct. Het bedrijf wist met haar producten al grote voetbalclubs te overtuigen zoals bijvoorbeeld FC Barcelona, Olympic Lyon of KRC Genk. In augustus 2008 kende Expoline een uitbreiding. Met 'voetbalmateriaal.com' richt het bedrijf zich nu op de volledige markt van voetbalmaterialen.

Belijningsproducten

[bewerken | brontekst bewerken]

Expoline ontwikkelde in 2002 als eerste een kant-en-klaar belijningsproduct. Dit betekende een revolutie voor alle vrijwilligers die bezig zijn met de belijning van voetbalvelden. Tot voor de komst van Expoline Direct waren terreinverzorgers lang bezig met het mengen van verfconcentraat met water. De verf wordt geleverd in grote tankunits van 500 liter. Op die manier beperkt het bedrijf de grote hoeveelheid plastic verfkannen die jaarlijks op de afvalberg belanden.

Belijningstoestellen

[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste belijningstoestel dat via Expoline op de markt kwam, was de Supermatic GM-10. Dit toestel werkt volledig mechanisch. De belijningsverf vernevelt onder een druk van twee bar. De veldverzorger onderhoudt zelf de druk in het toestel dankzij de rotatie van de achterwielen. Terugvallende clubinkomsten dwingen voetbalclubs om hun uitgaven te beperken. Expoline combineert daarom sinds mei 2013 haar know-how met het Amerikaanse wegmarkeringsbedrijf Graco. De Gracofieldlazer S90 vernevelt belijningsverf onder super hoge druk (60 bar). Daardoor vermindert het verfverbruik aanzienlijk.

{Voortzetting}