Naar inhoud springen

Gebruiker:Harry van der Woerd/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Harry van der Woerd/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Harry van der Woerd.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Harry van der Woerd (Geboren 03-01-1952 te Rotterdam Studeerde van 1970-1975 aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten (dagopleiding ), diploma (tegenwoordig Willem de Koning Academie) Woont en werkt in Rotterdam

Exposities in diverse steden in Nederland als België Hij is lid van Pulchri Studio in Den Haag

Collecties van hem bevinden zich in particulier bezit, bij provincie , gemeente, artotheken, zowel in Nederland als in het buitenland.

Disciplines: maakt portretten en muurschilderingen in opdracht. Vrij werk: tekeningen, aquarellen, gouaches, acryl- en olieverfschilderijen, grafiek beelden in steen en brons.

Als kind zwierf de in Rotterdam geboren kunstenaar Harry van der Woerd al langs de Rotterdamse havens. Mede ook gestimuleerd door zijn oom Harry Lips een bekende kunstenaar uit Limburg

In zijn geboorte stad volgde hij de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten ( met als docenten Kees Franse, Henk de Vos en Peter Blokhuis) waar hij in 1975 afstudeerde.

Sindsdien toont hij zijn “ liefde “ voor de havens. Al schilderend en tekenend geeft hij de haven weer waarin “ licht en atmosfeer” kenmerkend is voor zijn werk.

Maar ook wat er in zijn geboorte stad gebeurd legt hij graag vast, één van die onderwerpen is het zomercarnaval vanwege de kleurrijke creaties van de deelnemer s heeft hem gemotiveerd, om dit evenement vast te leggen . Hij werkt graag op locatie , als hij in de Betuwe is waar hij zomers altijd vertoefd, wil hij graag de rivieren vastleggen met de daarbij behorende scheepvaart.

In de wintermaanden als het weer niet meezit maakt hij stillevens op zijn atelier, hierbij speelt  de sfeer en lichtval een belangrijke  rol. 

Portretten maakt hij in opdracht waarin hij het belangrijk vind om de omgeving van de persoon mee te laten spelen.

Sinds een aantal jaren maakt Harry van der Woerd ook beelden in brons.

Gafiek heeft de aandacht van Harry, al een aantal jaren is hij bezig met het afdrukken , van etsen zowel de in zuren gelegde etsen als de droge naald techniek , heeft hij zich eigen gemaakt.

Linoleumsnede is ook een techniek die van der Woerd beheerst, de hoge drukkunst fascineert hem nog steeds hij mag hier graag mee experimenteren.

Hij heeft met een paardenproject meegedaan in samenwerking met DOK 010 waar hij ook een atelier van huurt.