Gebruiker:Henna/KroegOnderwerp/ 11 Gewoon voor de leuk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gewoon voor de leuk[bewerken | brontekst bewerken]

Zanaq plaatste een Googlefight-link op mijn overleg en kijk eens wat ik vond toen ik verder Google-de: [1]. Dit even ter illustratie van hoe graag mensen "op Wikipedia" willen. «Niels» zeg het eens.. 28 mrt 2006 04:33 (CEST)

Kan er niet iemand even aan de mensen van Soeps uitleggen dat en waarom Trésor (schoolkrant) wel encyclopedisch is en Soeps niet? Martijn [бəгЬıĉąяå] 28 mrt 2006 07:34 (CEST)
Beste Schoolkrant Website van Nederland 2005 Voor de rest kan ik ook geen reden vinden Martijn. Dolledre overleg 28 mrt 2006 09:04 (CEST)
Die reden lijkt me encyclopedisch genoeg. Het is alleen jammer dat het voor de rest ook een nogal karig artikel is. Iets over de ontstaansgeschiedenis lijkt me bijvoorbeeld wel leuk om te lezen, maar Nederlandse tieners staan nu eenmaal niet bekend om hun historisch besef. Sietske Reageren? 28 mrt 2006 09:46 (CEST)
Euhhmmm...sorry dat we daar niet om bekend staan (overigens geld dat niet voor alle tieners maar goed), maar de geschiedenis van een schoolkrant lijkt me nou toch niet echt iets waar iedere Nederlander daadwerkelijk geinterreseerd in is Thomas- 28 mrt 2006 11:00 (CEST)
Een artikel op wikipedia moet m.i. niet alleen informatief en objectief zijn, maar mag ook best leuk zijn om te lezen. Als er dus een goed verhaal over de geschiedenis van een schoolkrant valt te vertellen (een jaartal zou op z'n minst interessant zijn, en is de krant ooit gecensureerd?) dan mag dat er wat mij betreft best bij. Sietske Reageren? 28 mrt 2006 11:44 (CEST)
Als we encyclopedisch willen zijn, moet het er zelfs bij. (Ik gebruik 'encyclopedisch' hier in de gangbare betekenis "allesomvattend; veelzijdig", niet in de wikipediabetekenis "heb ik wel eens iets over op de teevee gezien") Bart van der Pligt 28 mrt 2006 12:24 (CEST)
Daar ben ik het niet mee eens. Mijn woordenboek geeft 'veelzijdig, als in een encyclopedie' als de betekenis van 'encyclopedisch'. Het betekent dat alle soorten onderwerpen behandeld worden, niet dat elk feitje, hoe belangrijk of onbelangrijk ook, genoemd wordt. - André Engels 30 mrt 2006 09:29 (CEST)