Naar inhoud springen

Gebruiker:Henriette van wezel/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Henriette van wezel/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Henriette van wezel.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Marc van Aart[bewerken | brontekst bewerken]

Drs. Marc van Aart (Rotterdam, 6 juni 1969) is een Nederlands bestuurder. De meeste bekendheid kreeg hij met het ontwikkelen en implementeren van toepassingen van de Theory of Constraints in verscheidene ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Marc van Aart groeide op in Rotterdam, in een ondernemersgezin. Zijn werkzame carrière begon hij als assistent-niet-in-opleiding chirurgie in Capelle aan den IJssel, waarna hij als transplantatiecoördinator naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is gegaan. Daarna vervulde hij diverse adviseurs- en directierollen eerst bij het VUmc, later bij Spring Communications, Plexus, Pentascope en het Medisch Centrum Rijnmond Zuid, het latere Maasstad Ziekenhuis, en bij Aafje thuiszorg huizen zorghotels.

Theory of Constraints[bewerken | brontekst bewerken]

Na zijn artsexamen (1994) besloot hij zijn aandacht te verleggen naar management en organisatie van zorginstellingen. Met aanvullende opleidingen in bedrijfskunde, filosofie, financieel management en gezondheidswetenschappen bereidde hij zich op zo'n rol voor. In 1997 maakte hij kennis met de grondlegger van de Theory of Constraints, dr. Eli Goldrat tijdens opnames van de Goldratt Satelite Program. Sindsdien paste hij ToC toe bij zijn projectwerkzaamheden en de reorganisatie van Spring Communications. In 2006 maakte hij kennis met de toepassingen van ToC in de gezondheidszorg. Hij startte in het Maasstad Ziekenhuis met de ontwikkeling en implementatie van uiteindelijk een 11-tal toepassingen. Ook andere ziekenhuizen en zorginstellingen adviseerde hij bij de implementatie. In 2009 rondde hij zijn dissertatie With soul and system - dealing with change in hospitals quickly and effectively by means of horizontal leadership and the theory of constraints af aan de Nottingham Trent University (UK). Vanaf 2004 was mede-ontwikkelaar van een visie op veranderen in de gezondheidszorg waarin Marketing Operations en leiderschap van de professional centraal staan. Vanaf 2009 trachtte hij als mede-oprichter van 2Care4Growth andere zorginstellingen voor dit model te interesseren. Zijn gedachtegoed is uitgewerkt in het boek Gezond aan de Maas

Filosofie in Organisaties[bewerken | brontekst bewerken]

In 2002 bereidde Marc van Aart zich voor tijdens een pre-master op de toepassing van filosofie in organisaties. In 2012 vervolgde hij dit traject met een beroepsopleiding visie ontwikkeling in organisaties. Hierin ontwikkelde hij zijn kennis en vaardigheden van de principes van het socratische gesprek en Plato's ideeenleer. Momenteel legt hij de laatste hand aan een meesterproef.

Na 2Care4Growth[bewerken | brontekst bewerken]

Op 15 maart 2005 begon Van Aart als manager Medische Zaken bij het toenmalige Medisch Centrum Rijnmond Zuid. Hij was daar als liaison-officer tussen RvB en medische staf verantwoordelijk voor innovatie, het leerhuis en het wetenschapsbureau. Hij zette een intern adviesteam op dat inzetbaar was voor interim-management, (bege)leiden van complexe projecten, coachen en (bij)scholing. In 2011 nam hij de verantwoordelijkheid voor de opvang van en omgang met (nabestaanden van) patiënten die drager waren van de multiresistente Klebsiella Oxa-48 bacterie. Op 1 april 2013 werd hij directeur Behandeling bij Aafje thuiszorg huizen zorghotels. Per 10 december 2013 vallen de zorghotels van Aafje ook onder zijn verantwoordelijkheid. In de zorghotels van Aafje wordt sinds 2012 gestuurd op ontslag door middel van TOC.

Nevenfuncties[bewerken | brontekst bewerken]

  • Lid Partijcommissie Volksgezondheid, Welzijn en Jeugd VVD (2013 - heden)
  • Lid fractiecommissie Cultuur en Sport VVD Rotterdam (2013 - heden)
  • Lid Adviesraad Health Care Management Philips Innovation Services (2012 - heden)
  • Lid Executive & Opartions Board Advisory Board International (2009 - 2012)
  • Voorzitter a.i. St. Harten Twee (2001 - 2002)
  • Secretaris St. Transplantatie NU! (2000 - 2002)