Gebruiker:Joshuabarendse/kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Nora En Pure
Joshuabarendse/kladblok
Algemene informatie
Geboortenaam Daniela Niederer
Geboren 1990
Geboorteplaats Johannesburg,
Land Zuid-Afrika
Werk
Jaren actief 2009 - heden
Genre(s) Deep House • Indie Dance • Tech House
Beroep DJmuziekproducent
Instrument(en) DAWfluitdrumsPiano
Label(s) Spinnin' RecordsEnormous TunesTokenish
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Nora En Pure (pseudoniem voor Daniela Niederer) is een Zuid-Afrikaanse Zwitserse DJ en producent. Populaire uitgaven zijn: "Come With Me" (2013), "Morning Dew" (2016), "Tears In Your Eyes" (2017) en "Branches" (2018). In Juli 2016 was ze uitgenodigd om een twee uur lang durende mix te maken voor Pete Tong's radio programma "BBC's Essential Mix".

Vroege jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Geboren naar een Zuid-Afrikaanse moeder en Zwitserse vader in Johannesburg, is Daniella in haar kinderjaren gemigreerd naar Zwitserland. Opgegroeid in een muzikale omgeving, leerde ze in haar kinderjaren diverse instrumenten.

Voor dat zij bekend was in de Elektronische muziek, luisterde ze naar andere genres inclusief Klassieke muziek, pop en rock.


Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Daniela vond inspiratie bij het maken van muziek door haar Zuid-Afrikaanse afkomst. exotische omgevingen in combinatie met tribale percussie, melodieën van klassieke instrumenten, wind instrumenten, piano akkoorden en harmonieuze synthesizers en ook vaak door middel van natuurgeluiden.




Alle tekst is vertaald vanuit het engels uit de engelse pagina. en iemand die dat wilt. mag het afmaken en ook referenties toevoegen die te vinden zijn op de engelse variant van de pagina.