Gebruiker:K.Hajiba/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

BCF Confection [1][bewerken | brontekst bewerken]

BCF Confection is een Belgisch textielfabrikant met ruim 60 jaar ervaring en vakkennis in de Belgische textielproductie van Lingerie, Figuurcorrigerend ondergoed, verzorgingstextiel, bed-en bad textiel en kinderkledij. De Hoofdzetel is in Oost-Vlaanderen stad Erembodegem terwijl alle productie-gebeurt in haar eigen productie-eenheid in Tunesië.


Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De start van BCF Confection was In 1954 waar de overgrootmoeder Germaine De Dier start in Haaltert met de productie van jassen en toebehoren. De economie na WOII herleefde en daarvan profiteerden ook de vele familiale textielbedrijven in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Sindsdien was het de start van een bloeiend familiebedrijf dat generatie na generatie haar kennis en ervaring uitbreidde en perfectioneerde. In 1972 breidt Joseph De Cremer het bedrijf uit naar 2 locaties in België met een totaal van 100 mensen in dienst. De greoi van BCF Confetion zet zich succesvol verder, in 1989 opent Carl De Cremer een productie eenheid in Tunesië met een totaal van 100 mensen.

In 2018 vervoegt Nicolas de Cremer het bedrijf om BCF Confection de toekomst in te leiden. Het bedrijf heeft een uitgebreid vakmanschap opgebouwd en is gespecialiseerd in hoog technische textielproductie voor onder andere lingerie en shapewear. 60 jaar Belgische vakkennis gecombineerd met moderne technologie en nieuwe inzichten in ecologie geven BCF Confection het vooruitzicht op een succesvolle toekomst in een duurzame textielindustrie.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

www.bcf-confection.com

www.linkedin.com/company/bcf-confection

  1. Over BCF Confection. BCF Confection (21 juni 2021). Geraadpleegd op 13 oktober 2021.