Gebruiker:KoenB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
αβγ Deze gebruiker heeft kennis van het Griekse alfabet.
Tux.svg
Ik gebruik Linux.
Nuvola apps bell.png
Deze gebruiker schrikt iedere keer als hij "een nieuw bericht" heeft.
2003

Wikipedia is een van die initiatieven die het Internet zo geweldig maken, vind ik. Mijn bijdragen zullen (voorlopig) vooral bestaan uit kruimelwerk: het verbeteren van kleine foutjes en hier en daar een paar regels toevoegen van wat ik toevallig weet. Hopelijk wordt Wikipedia-NL nog eens heel groot en ook heel goed.

Eens! Nuttig werk hoor. Groet PS 21:07 16 jan 2003 (CET)

Welkom hier, Koen. Veel plezier Elly 21:46 16 jan 2003 (CET)

Veel plezier hier! Jcwf 17:55 EST 16 Jan

Hey! Goeie aanvulling bij digitaal geluid! Geeft me inspiratie, als iemand anders er iets bijvoegt :) Have fun here! Xastor 29 mei 2003 23:51 (CEST)


2006
Polyederprojectie-6-rendered.png

Mijn grootste project tot nu toe is het uitbreiden van de artikelenserie Kaartprojecties. Met een niet al te ingewikkeld Java-programma, de nodige van Internet geplukte formules en prima bronmateriaal (world borders) zijn de meeste niet-onderbroken projecties wel te maken. Verder kwam de Gimp goed van pas bij het maken van verschillende soorten uitsnedes.

Het plaatje hiernaast, een "wereldblokje", is gemaakt met Blender op basis van kaartfragmenten in de gnomonische projectie.

Projecten[bewerken | brontekst bewerken]

(even geen)

Nieuwe artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

2012: Normaal getal, Dulcine, Dientamoeba fragilis, Congruent getal, Ontwikkelbaar oppervlak

Verdere bijdragen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel Wikipedia begon als een project gedragen door enthousiastelingen, is het langzamerhand duidelijk dat er een structureel probleem in zit: vooral politiek gevoelige artikelen worden geplaagd door edit wars die worden beslecht door wie het meeste vriendjes weet op te trommelen en/of het langste doorgaat. Op die manier krijg je absurde teksten zoals op Jeruzalem, waar de status van hoofdstad slechts een opvatting is.

Plaatjes[bewerken | brontekst bewerken]