Gebruiker:Kvdh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Nuvola apps error.png Vertrokken Deze gebruiker draagt nog maar uiterst occasioneel met dit account bij aan de Nederlandstalige Wikipedia, maar werkt meestal onaangemeld.
laatste bijdragen
Deze aangemelde gebruiker wordt nauwelijks nog gebruikt. Ik was als aangemeld medewerker in september/oktober 2009 en van februari 2010 tot mei 2010 al een tijd afwezig op Wikipedia en herhaalde deze beperking van oktober tot december 2010. Maar begin 2011 is het te ver gegaan. Een intrigant mag stoken en lasterlijk de reputatie van een opponent aanvallen, maar het woordje uitschot is een probleem. Het doet een beetje denken aan de valse preutsheid waar hedendaags Amerika onder lijdt, in daden kan er veel, maar sommige woordjes shockeren de goegemeente. Ik heb op 25 januari 2011 besloten geen verdere inspanningen meer onder een gebruikersnaam te leveren. Ik heb het gehad met vechten tegen de destructieve krachten op de verwijderlijst en in de projectpagina's. De boswachter wordt gestopt voor een minder vriendelijk woord, de pusher wordt zo beloond voor de manipulaties. Wat is het nut aangemeld te werken? Hoe meer partijdig en calvinistisch kunnen moderatoren zijn? In echte Wikipedia's kan men bijdragen met bronnen en nonsens eenvoudig verwijderen met referentie naar de basis voor elke kwaliteitsverbetering: Cite your sources. Ik tolereer geen blokkeerlogboek. Als alle inspanningen van vele medewerkers (en mezelf) op volstrekt willekeurige wijze en zonder onderbouwing van welke aard ook ongedaan gemaakt kunnen worden door een stelletje ongeregeld, kan dit project toch echt niet hopen op een groeiende actieve basis van medewerkers, vermoed ik. Men orakelt zonder verantwoording, werkt vooringenomen op basis van eigen, ongeschreven regeltjes, en doet de moeite niet artikel of vermelde bronnen te controleren. Anoniem werken is dan eerlijker: bekijk (en controleer) wat iemand doet, wars van wie die persoon dan wel zou zijn.

Gebruikersboxen

BelgiumFlemishBrabant.png
Kvdh komt uit Vlaams-Brabant
Flag of Flanders.svg
Kvdh komt uit Vlaanderen
Commons-logo-en.png
Deze gebruiker is ook commons:User:Kvdh op Wikimedia Commons
Wikipedia-logo.png
Deze Wikipedia heeft 2.079.014 artikelen en 20 bestanden.

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.

Wat Mag En Wat Mag Niet Bij Wikipedia:

 1. Zeg wel "Putje graven, -gebruikersnaam- erin, vol storten met beton, niet meer naar omkijken.". Als je tot het vriendenkringetje van de oorspronkelijke WP-ers behoort, geraak je er normaal mee weg, en enkel als iemand twee maal een RegBlok aanvraagt, wordt die tweede RegBlok ingewilligd (en na twee uur ongedaan gemaakt), maar krijgt ook de aanvrager een RegBlok nominatie.
 2. Zeg niet "Uitschot" tegen een ingelogde vandaal die tot op de dag van vandaag nog steeds onwaarschijnlijk tendensieuze edits na mekaar uitvoert, en duidelijk Wikipedia gebruikt voor propaganda. (voorbeelden: [1] of [2]) Het levert je een direct ingewilligde RegBlok van 1 dag op.

Een paar voorbeelden van hoe erg het er aan toegaat:

 • Te zielig voor woorden, drie recente voorbeelden van december 2012:
  • Je kan iemand in zijn biografie verdrinken. Paul Van Grembergen had zo een korte, relevante biografie. En toen kwam de vriend van Notionele Rudy langs, en verdronk die biografie. Het absolute toppunt, de Vlaamse politicus van de Volksunie, wordt een Belgisch politicus voor spirit. Iemand met een politieke carrière van 38 jaar reduceren tot het partijtje waar hij de laatste vijf jaar deel van uitmaakte... Het is gewoon vandalisme.
  • Hugo Schiltz was een Vlaams politicus par excellence. Staatsbegrafenis geweigerd, met de Vlaamse leeuw op de kist begraven, maar de vriend van Notionele Rudy zorgde er ook even voor dat deze man na zijn overlijden even werd doodgeschopt. De Vlaamse politicus die zijn hele actieve carrière voor de Volksunie actief was, krijgt in de inleiding ook duidelijk mee dat hij als Belgisch politicus voor Spirit koos en dat zijn zoon bij de open VLD zat. Het is gewoon vandalisme.
  • Herman Lauwers is een politicus voor Groen (3 van de 24 jaar), Dirk De Cock is een "lokaal politicus", Walter Muls spirit, ... En het is niet dat de vriend van Notionele Rudy niet begrijpt dat een persoon meestal niet in een halve zin samengevat kan worden in een inleiding. Want voor zijn rode vrienden en vriendinnen zijn er veel zinvollere inleidende paragrafen mogelijk. Het is doorzichtig, en gewoon beschadiging, het is plat. Het is gewoon vandalisme.
 • Te zielig voor woorden: iets dat al jaren bezig is op de Nederlandstalige, de Franstalige en de Engelstalige Wiki, door een persoon:

Observaties bij Wikipedia:

 1. In tegenstelling tot de kwalitatief veel betere Duitse en Engelstalige Wikipedia is er hier nauwelijks respect voor bronvermelding. Cite your sources wordt hier met lachwekkende platitudes zelfs onnuttig geacht, daar waar het veelal afgedwongen zou moeten worden. Nuttige, en voor het soort informatie relevante bronnen geven veel beter de relevantie van een onderwerp aan dan de kruideniersregels die nu soms eens en soms weer niet gevolgd worden.
 2. Het huidige evaluatieproces is bijzonder amateuristisch, er wordt geschermd met E en NE, er zijn merkwaardige vuistregeltjes zoals de merkwaardige regel dat 1 match invallen in betaalvoetbal een voetballer relevant maakt voor de encyclopedie (zie als voorbeeld Gévero Markiet in de versie van 2011 - een lemma reeds sinds 2008 bestaande!), er is de gecontesteerde (en niet consequent opgebouwde Wikipedia:Relevantie voorstelpagina, er wordt geprotesteerd als voorgesteld wordt te kijken naar de jurisprudentie (naar wat van gelijksoortig materiaal al in de encyclopedie is opgenomen), én een hoogleraar ligt bij sommigen wat moeilijk en "is niet zonder meer encyclopedisch"...
 3. Voor velen, ook moderators, is dit in eerste instantie een Nederlandse encyclopedie, in de eerste betekenis die Nederlands volgens Van Dale heeft. En vaak wordt letterlijk iets onbekend en dus niet encyclopedisch bevonden als het niet eerst in de Nederlandse vaderlandse pers vernoemd is geweest. Aan de kar blijven sleuren zodat dit een echte open Nederlandstalige encyclopedie wordt is dus nuttig. Na mijn vertrek is op beschamende wijze nog Gemeenschapscentrum gesneuveld. Het zoveelste zielige voorbeeld, om van de discussies in de Kroeg in het voorjaar van 2010 nog maar te zwijgen.
 4. Correct taalgebruik is belangrijk bij een encyclopedie, maar het toepassen van taalregels op namen van organisaties of titels is te gek voor woorden. Als je iets relevants beschrijft, gebruik je daarbij de notatie die het beschreven onderwerp zelf gebruikt. De vertaal- en hoofdletterfetisjisten op Wikipedia die vaak niet veel meer doen dan in andere artikels de titels te wijzigen (en daarbij dan ook nog alle redirects negeren) ergeren me mateloos. Een titel dient geschreven te worden zoals de meest betrouwbare bron het aangeeft, een organisatie met een anderstalige naam wordt best in een artikel met een titel in die taal beschreven.

12.715 van mijn edits overleefden, 634 edits waren aan pagina's die het niet haalden, of die ik zelf nomineerde. Ik editeerde 5.857 verschillende pagina's. Meer dan 80% van mijn edits waren in de naamruimte, wat denk ik een goed gegeven is voor iemand die alleen maar probeerde een steentje aan de encyclopedie bij te dragen. Ik probeerde een klein steentje aan vandalismecontrole bij te dragen (circa 500 edit patrols), en heb toch heel wat relevante artikels van de verwijderlijst kunnen redden door een klein beetje aanpassen en uitbreiden. Ik ben best wel trots op de circa 400 artikels die ik nieuw aan Wikipedia bijdroeg.

Bij dezen een schouderklopje voor het produceren het "Nieuw Artikel van de Maand November 2010" voor Amerikaans Theater. Van harte gefeliciteerd! Eddy Landzaat (overleg) 8 jan 2011 04:40 (CET)

Door mij gestarte artikels zijn onder andere: Coriolanus (film), Lubna Azabal, Nationaal Multiple Sclerose Centrum, Palau Municipal d'Esports de Badalona, Kunsthaus Bregenz, Kursaal (San Sebastian), Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León, Operahuis (Oslo), Theodore Hesburgh, Grootkanselier, Tomas Tranströmer, Claudio Magris, Timothy Garton Ash, Paul Vandenbussche, Andrew Cuomo, Amerikaans Theater, Abdijschool van Zevenkerken, Action Fouronnaise, Nathalie Delcroix, Blauwe Maandag Compagnie, Vlaamse Filmprijzen, Internationaal filmfestival van Warschau, Dorléac, Ina Geerts, Rik Verheye, Hans Van Nuffel, Maarten Mertens, Stef Aerts, Festival des films du monde de Montréal, Ernst Jung-Preis für Medizin, Peter Carmeliet, Marie-Claire Foblets, Jozef IJsewijn, Michel Capoen, Daniël Deconinck, Reimond Mattheyssens, Ou Est Le Swimming Pool, Luchthaven Moorsele, Vliegbasis Jehonville, Vliegbasis Chièvres, Vliegbasis Melsbroek, Vliegbasis Beauvechain, Aérodrome de Spa-La Sauvenière, David Packard, Wallops Island, SETI Institute, Jan Cami, Goedele Vermeiren, Karl Vanlouwe, Muriel Targnion, Louis Siquet, Olga Zrihen, Caroline Désir, Ahmed Laaouej, Fatiha Saïdi, Fabienne Winckel, Hassan Bousetta, Veerle Wouters, Frank Boogaerts, Éric Thiébaut, Laurent Devin, Patrick Moriau, Yvan Mayeur, Bert Maertens, Bert Wollants, Lieve Van Damme, Annette Stulens, Kenneth Taylor, Valérie Déom, Mauro Lenzini, Jan Van Esbroeck, Reinilde Van Moer, Ingeborg De Meulemeester, Manu Beuselinck, Koenraad Degroote, Daphné Dumery, Peter Dedecker, Karel Uyttersprot, Miranda Van Eetvelde, Minneke De Ridder, Steven Vandeput, Inge Faes, Elke Sleurs, Lieve Maes, Kim Geybels, Zuhal Demir, Kristien Van Vaerenbergh, Nadia Sminate, Theo Francken, Karolien Grosemans, Els Demol, Jeroen Leenders, Moutoki (eiland), Cuvier (eiland), Aldermen-eilanden, Johannes Eck, Universiteit van Freiburg, Paskal Deboosere, Alexandre Namèche, Remi Van der Vaeren, Leo Colins, Alfred Nerincx, Theodoor Smolders, Henri Peemans, Jan-Baptist Abbeloos, Zalm voor Corleone, Louis Melsens, Jean-Baptiste Van Mons, Frederik Lints, Leopold Vander Kelen, Raoul Cédras, Teddy Pendergrass, Een Griekse tragedie, Nicole Van Goethem, Paleis der Natie, Jean-Marie Happart, Centre Pompidou-Metz, theaterMalpertuis, BRONKS, Theater Froe Froe, Theater Zuidpool, HETPALEIS, Fakkelteater, Chris Bus, Indra Siera, Kaas (film), Frieda Pittoors, Outremeuse, Taalunie Toneelschrijfprijs, Mitta Van der Maat, Hilde Vanhulle, Kristof Verhassel, Meneer Doktoor, BELvue Museum, Hogesnelheidslijn Wuhan-Kanton, Giacomo Rizzolatti, Radhika Coomaraswamy, Sjoebi doebi dabidee, Voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, Jan Grauls (diplomaat), Maria Damanaki, László Andor, Máire Geoghegan-Quinn, Maroš Šefčovič, Dacian Cioloş, Commissie-Barroso II, Janusz Lewandowski, John Dalli, Cecilia Malmström, Günther Oettinger, Štefan Füle, Connie Hedegaard, Rumiana Jeleva, Johannes Hahn, Tuur Van Wallendael, Kamer van Volksvertegenwoordigers (samenstelling 1988-1991), Hugo Van Dienderen, Hugo Olaerts, Jan Caudron, Herman Candries, Kamer van Volksvertegenwoordigers (samenstelling 1991-1995), N81 (België), Partijloos, Jean-Baptiste Loeillet van Londen, Jean-Baptiste Loeillet van Gent, Adriaen van Utrecht, Frans Ykens, George Van Biesbroeck, DDF, Kamer van Volksvertegenwoordigers (samenstelling 1995-1999), Senaat (België) (samenstelling 1999-2003), Ria Van de Ven, Lia Timmermans, Antoon Thiry, Marcel Matthijs, Valère Depauw, Emmanuel De Bom, Eugeen De Bock, Lode Baekelmans, Albe (schrijver), Yolande Moreau, Anzère, Brussels Parlement (samenstelling 2009-2014), Valerie Taeldeman, Griet Smaers, Vera Jans, Kathleen Helsen, Chris Taes, Ilse Uyttersprot, Leen Dierick, Lieve Van Daele, Liesbeth Van der Auwera, Katrien Partyka, Ingrid Claes, Sonja Becq, Mia De Schamphelaere, Lieven Dehandschutter, Marc Hendrickx, Lies Jans, Danielle Godderis-T'Jonck, Cindy Franssen, Griet Coppé, Grand Capucin, Olan, Karagiye, Sneeuwpanteronderscheiding, Khan Tengri, Goppenstein, Music For Life (2009), Thomas Van Den Spiegel, René Mortiaux, Charles Mulder, Paul Van den Broeck, Victor Verschueren, Henri Willems, Eric Walter Elst, Hieronymus Cock, Jan Frans van Bloemen, Désiré Defauw, Citi Field, Louis Armstrong Stadium, USTA Billie Jean King National Tennis Center, Harry Everts, Vincent Rijmen, Alain Billiet, Jos De Meyer, Katrien De Ruysscher, Elise Bundervoet, Eric Van Herreweghe, Nele Van Rompaey, Steve Aernouts, Karin Brouwers, Marcel Logist, Peeters & Pichal, Petawattuur, Terawattuur, Waterkrachtcentrale Sajano-Sjoesjenskaja, Robert Huygh, Grand Prix de la ville d'Angoulême, Internationaal stripfestival van Angoulême, Eneco Tour 2009, Paweł Samecki, Catherine Ashton, Algirdas Šemeta, Androulla Vassiliou, Antonio Tajani, Michel Doomst, Wilfried Vandaele, Willy Segers, Pontcysyllte aquaduct, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Brouwerij Artois, Alfred de Baillet Latour, Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, Kris Hoflack, Wim Willems, Jos Bouveroux, Pieter Knapen, Liesbet Vrieleman, Prix Europa, Le Sentier, Chantal Pattyn, Prijs voor Vlaams-Nederlandse Culturele Samenwerking, Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, Duitstalige Gemeenschapsraadverkiezingen 2004‎, Tine Eerlingen, Sophie De Wit, Liesbeth Homans, Philip Claeys, Anne Delvaux, Mathieu Grosch, Lijst van Europarlementariërs (2009 - 2014), Patrick Dewaereprijs, Romy Schneiderprijs, Déborah François, My Queen Karo, Dorothée Van Den Berghe, Temsebrug, S. (film), Guido Henderickx, Natali Broods, Pauline Grossen, De helaasheid der dingen (film), Gregory Caers, Günther Lesage, Ludo Hoogmartens, Annelies Vaes, Louis De Groof, Keromar, Kris Smet, Bert Struys, Sint-Kwintenskerk (Leuven), Mark Waer, Herman de Coninckprijs, Tiny Bertels, Academiënpaleis‎, BOZAR, Abdij Notre-Dame du Vivier, Sandrine Blancke, Soeur Sourire (film), Tunnel van La Bête Refaite, De Karmeliet, Hof van Cleve, Meer van Bütgenbach, Lotte Heijtenis, De Schaverdijn, Heuvelkouter, Annelies Bredael, Ann Haesebrouck, Sociaal secretariaat, Expo 2010, Leopold II-tunnel, Leopold II-laan, The Palace, Rik Wouters (wielrenner), Likasi, Oesje!, Meisje (film), Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, Vlaams Parlementsgebouw, Betty Mellaerts, Johan Leysen, Fien Troch, Marleen Gordts, Paul De Wyngaert, Arlecchino (prijs), Colombina, Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek, Vlaamse Cultuurprijs voor Film, Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater, Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten, Jan Bijvoet, Kristien De Proost, Door Van Boeckel, Manuela Van Werde, Muriel Bats, Jos Verbist, Herwig Ilegems, Carine Verbauwen, Alice Reys, Hendrik Cammu, Mieke Van Hecke, Mieke Debruyne, De Raf en Ronny Show, Sara De Roo, Hartelijke groeten aan iedereen, Christophe Lambrecht, Nathalie Haspeslagh, Mieke De Groote, Tom Dewispelaere, Van vlees en bloed, Joachim Król, Iedereen beroemd!, Film 1 (film), Boys (film), Het Pleintje, Jan Matterne, Geert Vermeulen, Johan Van Lierde, Alfa Papa Tango (televisieserie), Jean-Pierre De Decker, Springen (film), Brussels by Night, Billijke vergoeding, Eric Clerckx, Ons Geluk, Moeder, waarom leven wij?, Sophie Dewaele, François De Keersmaecker, Tine Embrechts, Maaike Neuville, Nefast voor de feestvreugde, Marieke Dilles, Katelijne Damen, Katarakt (televisie), Linde Merckpoel, Klein-Brabant (België), Paul De Grauwe, Marc Coucke, Tine Deboosere, Hubert Detremmerie, Eline Kuppens, Lode Bostoen, Albert De Smaele (uitgever), Music For Life (2008), Marcel Cordemans, Hugo De Ridder, Alfons Van de Perre, Arnold Hendrix, Henry Paulson, Neel Kashkari, Politiezone HerKo, Schoonaarde (Kortenberg), Marie Abts-Ermens, Oostertunnel, Tunnel van Soumagne, Spoorlijn 35, Spoorlijn 53/1, Spoorlijn 36N, Het Algemeen Nieuws, AVV-VVK, Félicien Marceau, Fiescheralp, Eggishorn, START-initiatief, Diabolo-project, Station Zavelstraat

WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.