Gebruiker:Lavalounge/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Lavalounge.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Monomyth
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2011-heden
Genre(s) Stonerrock
Psychedelische muziek
Label(s) Suburban Records
Leden
basgitaar Selwyn Slop
drums Sander Evens
toetsen, gitaar Peter van der Meer
digitale intsrumenten, gitaar Tjerk Stoop
gitaar Thomas van den Reydt
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Monomyth is een Nederlandse rockband uit Den Haag die in 2011 is opgericht.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De band werd opgericht door Selwyn Slop (muzikant bij onder andere Incense, Lucid en Polar Exploration Ship) en Sander Evers (muzikant bij 35007 en Gomer Pyle). Naast Selwyn Slop (bas) en Sander Evers (drums) bestaat de band uit Peter van der Meer (toetsen, gitaar), Tjerk Stoop (digitale instrumenten, gitaar) en Thomas van den Reydt (gitaren).

De band speelt een mengeling tussen genres als spacerock, stonerrock en krautrock. Een eerste optreden vond plaats op 24 maart 2012 in het Tilburgse 013, in het voorprogramma van The Machine. Daarna speelde de band op festivals in binnen- als buitenland zoals Yellowstock Winterfest in België en Monsters Of Närmberch in Duitsland.[1]

In september 2013 verscheen het eerste, titelloze, album via Burning World Records. Later maakt de band de overstap naar Suburban Records alwaar in september 2014 het tweede album, Further, verschijnt. Met Further staat de band kort in de album top 100 (hoogste positie nummer 48[2] en ook aan aantal weken in de Vinyl Top 50 (hoogste positie nummer 10)[3].

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Vanderwaalskrachten (Burning World Records, 2012 - single)
  • Monomyth (Burning World Records, 2013) - 2 lp album / cd
  • Further (Suburban, 2014) - album / cd

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]


Categorie:Nederlandse band Categorie:Stonerrock Categorie:Psychedelische muziek