Naar inhoud springen

Gebruiker:Lesley1994/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lesley1994/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Lesley1994.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Studievereniging STORM[bewerken | brontekst bewerken]

De Studentenorganisatie Milieuwetenschappen (Storm) is opgericht in 1991 en heeft momenteel zo’n 300 leden.


Storm organiseert allerlei leerzame en gezellige activiteiten. Zo zijn er lezingen, excursies, feesten, onderwijsinspraak, carrièredag, een buitenlandreis, de eerstejaarsintroductie en er wordt een verenigingsblad en een smoelenboek gemaakt. Zie voor meer informatie over wat er georganiseerd wordt bij de commissiepagina’s.

Geschiedenis van Studentenorganisatie Milieuwetenschappen

Storm bestaat vandaag de dag ongeveer twintig jaar. Daarmee mag de vereniging zeggen dat het een redelijke geschiedenis heeft. In deze twintig jaar tijd is Storm op verschillende gebieden sterk veranderd, maar wordt nog steeds de functie vervuld waarvoor de vereniging ooit is opgericht.

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

Naar verluid is de oprichting van Storm voor het eerst aan bod gekomen tijdens de introductie van de studie Milieuwetenschappen in het jaar 1991. Bij een groep milieuwetenschappers, die in die tijd over het algemeen lid waren van de V.U.G.S., heerste er onvrede over het feit dat er weinig aandacht werd besteed aan de studenten uit dit vakgebied. Dit leidde ertoe dat een groep prominente ‘Stormers’, met Rick Hoeksema voorop, actie ondernam. Op 17 oktober 1991 wordt de eerste vergadering gehouden voor het oprichting van Storm, een vereniging voor milieukundigen.

In eerste instantie wordt het oprichten van een nieuwe vereniging aan de universiteit, zonder aan de V.U.G.S. verbonden te zijn, niet als realistisch beschouwd en daarom wordt besloten Storm te laten functioneren als dispuut. Binnen de vereniging wordt hier echter niet mee ingestemd en er wordt vanuit de V.U.G.S. een aanbod gedaan. Er wordt bepaald dat Storm slechts een commissie kan worden met een budget van 100 gulden per jaar. De milieukundigen zijn hier absoluut niet tevreden mee. Na harde onderhandelingen wordt het budget bijgesteld naar 200 gulden, maar ondanks dat 53 studenten laten weten bij Storm te willen komt het niet verder dat de oprichting van een commissie.

Op 2 december 1991 begint ‘De Commissie Milieukunde’ aan een proefjaar, waarin er nog steeds contributie betaald dient te worden aan de V.U.G.S. Op 12 december van hetzelfde jaar vindt de eerste ALV (toen nog Algemene Leden Beraad) plaats, waarin Detlef van Vuuren, die later net als Rick Hoeksema als erelid benoemd zal worden, de eerste officiële voorzitter wordt. Verder wordt er een logo ontworpen en wordt 12 december als oprichtingsdatum vastgesteld. Een echte naam laat nog even op zich wachten: pas in februari wordt ‘Storm’ als naam voorgedragen.

Terwijl Storm zich in hoog tempo ontwikkelt en veel organiseert, verslechtert de relatie met de V.U.G.S. Onder andere een voorstel om Storm meer vrijheden te geven wordt weggestemd door de A.L.V. Door Storm wordt dit niet geaccepteerd en er wordt besloten bij de faculteit zelfstandigheid aan te vragen. Dit leidt ertoe dat Storm een onafhankelijke vereniging wordt. Er wordt door de faculteit 1000 gulden startgeld betaald en op 17 juli 1992 worden bij de notaris statuten opgesteld. Uiteindelijk erkent ook de V.U.G.S. Storm. Bij de KvK worden de laatste formaliteiten afgehandeld, waarmee Storm officieel een onafhankelijke vereniging is geworden.