Gebruiker:Lientje111/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Lientje111.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak


Team Corally
Oprichting 1986
Eigenaar Stefan Engelen
Hoofdkantoor Vlag van België Olen, België
Producten Radiografisch bestuurbare auto's en motoren en onderdelen
Website [1]
Portaal  Portaalicoon   Economie

Team Corally is een van oorsprong Nederlands bedrijf opgericht in 1986 dat zich bezig houdt met de ontwikkeling en de productie van radiografisch bestuurbare modelbouw auto's en de benodigdheden voor de RC voertuigen hobby zoals motoren, batterijen, gereedschappen en allerlei onderdelen voor hun modellen.


Team Corally richtte zich historisch steeds specifiek op de rc racing wereld met innovatieve race wagens verkocht als kit, zodat de meestal eerder ervaren competitieve koper zelf de wagen kon afbouwen en aanpassen afhankelijk van de race omstandigheden en de eigen rijstijl en voorkeuren. Ze produceren nog steeds zowel elektrisch op een lithiumbatterij aangedreven wagens als modellen die rijden op modelbouwbrandstof zoals nitro.

Na een overname kwam Team Corally in 2014 volledig in Belgische handen en bevindt de hoofdzetel zich te Olen in België.


Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1982 bracht Schumacher Racing Products Ltd de C-wagen uit die in de 1/12 schaal racerij domineerde met Europese titels ondermeer in 1985. Vanaf half jaren 80 maakte Schumacher geen vervolg op de c-car om zich toe te leggen op de offroad racerij.

In 1986 bracht PK modelbouw een nieuwe on-road race wagen op de markt, de PK Corally, die grotendeels gebaseerd was op de c wagen maar waaraan een heel aantal innovatieve verbeteringen waren aangebracht door de beide oprichters, Paul Constant en Wim van Kooij. Deze heren waren ervaren rc racers en botsten op de beperkingen van de in die periode toonaangevende racewagens. Door het gebruik van een aantal nieuwe technische noviteiten en het gebruik van high tech maar licht gewicht materialen zoals carbon en het nu nog steeds voor het merk typerende rode geannodiseerd alluminium materiaal, Coral genaamd,onderscheidde de PK Corally zich reeds in de beginjaren van de in die tijd belangrijkste concurenten.

In 1988 werd met de legendarische SP2 de eerste wagen op de markt gebracht onder de naam Corally.

Deze PK corally en de verscheidene doorontwikkelingen ervan hebben over de jaren een hele reeks aan nationale, europese en wereldtitels geleid.

Misschien de meest opmerkelijke prestatie uit het verleden voor een kleiner merk en ditto race team zoals Corally, waren de dubbele IFMAR wereldtitels behaaldndoor David Sprachett in 1996 en 2006 voor team corally met respectievelijk de


Nieuwe start[bewerken | brontekst bewerken]

In 2014 kwam het bedrijf onder leiding van een nieuwe eigenaar in Belgische handen. Omdat het marktaandeel van de race kit modellen het laatste decenium sterk afgenomen was ten voordele van de hobbyisten die hun voertuigen volledig rijklaar willen aankopen om direct op recreatieve wijze offroad te kunnen plezier maken, het zogenaamde "bashen".


Er werd gestart met het ambitieuze plan om een volledig nieuwe lijn van voertuigen te ontwikkelen en op de markt te brengen die niet langer puur gefocust waren op de competitieve racer maar specifiek bedoeld werden als RTR bashers, die veel toegankelijker zijn voor beginnende liefhebbers van RC wagens.


In 2019 kwamen er in de 1/10 en de 1/8 schaal in totaal een 20tal volledig nieuwe rc wagens uit die eigen aan hun racing verleden gebouwd zijn om uiterst snel te gaan.


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]





[[:Categorie::Modelbouw]]

[[:Categorie::Autosport]]