Gebruiker:Linda071195/GOOSE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

{nuweg|1=Overduidelijke reclame}

GOOSE VPN
Logo
Ontwikkelaar(s) GOOSE B.V.
Uitgebracht 2016
Status Actief
Besturingssysteem iOS, Android, Windows, macOS, Linux, Android TV, Routers
Categorie VPN
Website goosevpn.com
Portaal  Portaalicoon   Informatica

GOOSE VPN is de enige echte Nederlandse VPN (Virtueel Prive Netwerk) provider. GOOSE VPN heeft applicaties voor Android, iOS (Iphone), Windows, macOS, Linus, routers en Android TV. Om de internetverbinding nog veiliger te maken heeft GOOSE VPN als enige VPN provider de Cyber Alarm add-on. Het Cyber Alarm geeft een notificatie wanneer er een risico, zoals malware, ransomware of een virus, wordt gedetecteerd.

GOOSE VPN is gevestigd in Dordrecht, Nederland. Hierdoor worden alle richtlijnen van de AVG-wetgeving opgevolgd.

Het verhaal van GOOSE VPN[bewerken | brontekst bewerken]

GOOSE VPN is opgericht in 2016 in Rotterdam, Nederland. In die tijd was een VPN nog redelijk onbekend en technisch. Het was niet toegankelijk voor de gemiddelde internetgebruiker. Maar op het internet groeiden de gevaren en risico's en er kwamen steeds meer blokkades. Dat moest anders! Zo is het idee van GOOSE VPN ontstaan.

De missie van GOOSE VPN is veilig en open internet voor iedereen, maar dan wel super simpel. Iedereen moet er gebruik van kunnen maken. Het moet dus makkelijk te installeren en gebruiken zijn met toegankelijke support in het Nederlands en Engels en dat alles voor een eerlijke prijs.

Wereldwijd hebben inmiddels al meer dan 200.000 gebruikers GOOSE VPN gebruikt.

In 2020 is GOOSE Zakelijk ontstaan. Hiermee is er ook een zakelijke oplossing beschikbaar, waarmee werknemers altijd veilig hun werk kunnen doen, zowel thuis als op kantoor.

In 2021 heeft GOOSE VPN, in samenwerking met SecureMe2, een nieuwe functie geïntroduceerd, het Cyber Alarm. Preventie, zoals firewalls en anti-virussoftware alleen is tegenwoordig niet meer voldoende. Het Cyber alarm analyseert al het internetverkeer op mogelijke risico's, zoals malware, ransomware en virussen. Wanneer er een risico wordt gedetecteerd wordt de gebruiker genotificeerd, waardoor een probleem snel opgelost kan worden. Het is in feite een soort online inbraakalarm.

Nederlandse VPN[bewerken | brontekst bewerken]

GOOSE VPN is de enige echte Nederlandse VPN en de enige VPN in de EU. Hierdoor voldoet het bedrijf aan de strenge (privacy) eisen van de Europese Unie. GOOSE VPN is transparant, persoonlijk en betrouwbaar. Precies wat je kan verwachten van een Nederlandse VPN provider.

Wat doet GOOSE VPN?[bewerken | brontekst bewerken]

GOOSE VPN creëert een veilige tunnel tussen een apparaat en het internet. Als er verbinding is met een server van GOOSE VPN gaat al het internetverkeer door de versleutelde tunnel, waar niemand naar binnen kan kijken. Het internetverkeer wordt beveiligd door een krachtige 256-bits versleuteling. Doordat het internetverkeer via een externe server wordt geleid, worden IP-adressen verborgen. Hierdoor kan de gebruiker zich onbekend over het internet verplaatsen. Door een server op een specifieke locatie te kiezen kunnen blokkades worden omzeild. GOOSE VPN heeft een no-logbeleid.

Voor de versleuteling worden verschillende protocollen gebruikt, zoals OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPSec, PPtP. Standaard wordt het IKEv2 protocol gebruikt. het L2TP/IPSec protocol wordt voornamelijk gebruikt voor routers en modems, maar tegenwoordig wordt dit protocol ook ondersteund in de iOS applicatie.

Met ruim 100 servers wereldwijd is er voor iedereen iets te kiezen. Naast de algemene servers, bied GOOSE VPN ook specifieke servers voor P2P-sharing, streaming en het Cyber Alarm.

Het Cyber Alarm voegt een extra functie toe aan de VPN. Traditionele anti-virussoftware en firewalls werken vaak niet meer voldoende. Het Cyber Alarm is hiervoor een oplossing. Het analyseert al het internetverkeer in de beveiligde verbinding en geeft een melding bij mogelijke risico's en ongewenst verkeer.

Naast het Cyber Alarm heeft GOOSE VPN nog enkele andere handige functies, zoals de Autopilot en de Kill Switch. Met de Autopilot wordt de VPN automatisch in- of uitgeschakeld op basis van netwerken die de gebruiker vertrouwd. De Kill Switch zorgt ervoor dat de gebruiker altijd veilig en anoniem online is, zelfs als de VPN verbinding plotseling wordt verbroken.

De desktop en mobiele applicaties van GOOSE VPN kan worden geïnstalleerd op een onbeperkt aantal apparaten met diverse bestuurssystemen, zoals iOS, Android, Windows, macOS en Linux. Daarnaast kan de VPN ook worden geïnstalleerd op Routers en op Android TV.

[[Categorie:Vpn]] [[Categorie:Vpn client]] [[Categorie:VPN]] [[Categorie:VPN provider]] [[Categorie:Nederlandse VPN]]