Android TV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Android TV is een platform ontwikkeld door Google. Via dit interactieve platform verandert de tv in een smart-tv. Android TV kan standalone op de televisie gebruikt worden, of via een mediaspeler zoals de Android stick of de Android TV box.[1]. Via de Google Play Store zijn gebruikers in staat om aanvullende Androidapplicaties te downloaden, zoals de streamingsdienst Netflix en games.[2]

De bediening van Android TV verloopt op basis van spraak, of via een afstandsbediening. Ook is het mogelijk om (via bluetooth) gebruik te maken van een draadloos toetsenbord, of gebruik te maken van een controller van de spelconsole.

Mogelijkheden[bewerken | brontekst bewerken]

Android TV beschikt over ondersteuning voor hd, wat het platform geschikt maakt voor het bekijken van films, het beluisteren van muziek en het spelen van games. Tevens beschikt Android TV over dezelfde mogelijkheden als de Chromecast. Verder beschikt Android TV over de volgende mogelijkheden:

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Sony, Sharp, en Philips kondigden aan dat er tv's met Android TV ondersteuning op de markt zouden verschijnen in 2015.[3] Alle TV's die werken met dit platform, beschikken automatisch over mogelijkheden zoals Google Cast, stembediening en de Google Play Store. In mei 2015, was het Sony die als eerste de ondersteuning voor Android TV aan de BRAVIA modellen had toegevoegd.[4] Dit toestel is voorzien van hd- en 4K- ondersteuning

Android TV Boxen[bewerken | brontekst bewerken]

Google maakte het eerste Android TV apparaat bekend in oktober 2014. Het ging om de Nexus Player, die werd ontwikkeld door Asus. Sindsdien zijn er diverse apparaten verschenen die draaien op Android TV. Er zijn ook Android TV Boxen verschenen. Hiervoor is een smart tv niet per se nodig om apps te kunnen downloaden, of om films op te streamen. Populaire Android TV Boxen zijn:

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]