Gebruiker:Lokaas12/Kladblok49

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Bundesstraße 11 (kortweg B11) is een Duitse (bundesstraße) in de deelstaat Beieren.

De wegbegintTsjechische grens bij Bayerisch Eisenstein via Regen, Deggendorf, Landshut en München naar Krün. De weg is 175 kilometer lang

Routegeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De weg begint op de Tsjechische grens ten noorden van Bayerisch Eisenstein waar ze overgaar in de I27 naar Železná Ruda. De weg loopt door Bayerisch Eisenstein naar het zuiden via de rondwegen van Zwiesel en Regen naar Aansluiting Regen-Süd waar hij aansluit op de B85. De B11/B85 lopen nu samen naar de rondweg van Patersdorf waar de B11 weer naar het zuiden afsplitst. De weg loopt. nu door Ruhmannsfelden met een rondweg langs] Ruhmannsfelden, door Gotteszell, Weiherhäuser, via de rondweg van Grafling naar de rondweg van Deggendorf waar ze bij afrit Deggendorf-Mitte overgaat in de }|A92.

Vervanging

Tussen afrit Deggendorf-Mitte en afrit Landshut/Essenbach is de B11 vervangen door de A92.

Voortzetting

De B11 begint weer op de afrit Landshut/Essenbach van de A92 waar ze aansluit op de B15. De B11/B15 lopen samen via de rondwegen van Gaden en Ergolding, waar ze bij Aansluiting Ergolding-Mitte de B299 kruist, richting Landshut. In Landshut kruisen ze de rivier de Isar waarna de B15 in het stadsdeel Achdorf naar het zuiden afbuigt. De B11 loopt verder in westelijke richting via de rondwegen van Tiefenbach. Hofham, Viecht} en Kronwink, door Weixerau, kruist zowel het riviertje de Sempt en sluit bij bij afrit Moosburg-Nord aan op de A92.

Vervanging

Tussen afrit Moosburg-Nord A92 en afrit München-Thalkirchen B2R is de B11 vervangen door de A92, de A92 en de B2R

Voortzetting

Vanaf afrit Münchn-Thalkirchen en loopt in zuidelijke richting door het zuiden van München de stad uit. De weg loopt via de rondweg van Pullach,door Buchenhain, Schäftlarn}, Icking}, Wolfratshausen, waar de B11a kruist het riviertje de Loisach via een rondweg langs Geretsried, Königsdorf, Langau en sluit bij afrit Bad Heilbrunn aan op de 472 waarmee de B11 ook de noordelijke rondweg Bichl waar de weg in zuidoostelijke richting afbuigt. De weg vormt nu de westelijke randweg van Bichl en loopt vanaf de zuidwest rand van het dorp weer in zuidelijke zuidelijke richting en komt nog door Benediktbeuern, pSchälärm]] Kochel, Wallgau en Krün waar de B11 in het zuiden van het dorp bij Aansluiting Krün, een trompetknooppunt, aansluit op de B2.