Gebruiker:Lvandenhoonaard/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Lvandenhoonaard.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

The International Lesbian Information Service (ILIS) was founded by ILGA in 1980 and became an independent organisation in 1981. ILIS organised several conferences and also published its own newsletter. Activities ceased in the late 1990s. The archive contains documents concerning several ILIS Conferences and newspaper clippings, e.g. about homosexuality in Cuba, Hungary, Poland and Romania and about the first lesbian meetings in Czechoslovakia. Plus a report of the Eastern Europe Information Pool 1984, Overview of Eastern Europe, Lesbians in East Germany, a letter by Magnus from Yugoslavia, Lesbian associations in Yugoslavia and an article in Raffia about Hungarian youth. In the ILIS archive you can also find documents concerning the 3rd Regional Conference of lesbians and homosexual men in Eastern and Southeastern Europe (April 1989), Budapest, Hungary organised by Homeros Lambda.



Riek Stienstra, lesbisch activiste werkte 28 jaar voor de Schorerstichting (Schorer (stichting). Ze is geboren op 24 december 1942. In 1974 begon ze als hulpverlener en coördinator en later was ze 16 jaar directeur tot ze in 2002 met pensioen ging. Ze was naast haar werk bij de Schorerstichting actief in de vrouwenbeweging en in de vrouwenhulpverlening. Bij Stichting de Maan en bij de Stichting Lesbische en Homostudies was ze bestuurslid. Daarnaast zat ze in de adviesgroep vrouwenhulpverlening van het ministerie van emancipatiezaken.

Na het uitbreken van de aids epidemie begin jaren 80, was ze medeverantwoordelijk voor de introductie van buddyzorg in Nederland, naar het Amerikaanse voorbeeld. Ze overleed in 2007. Op 1 december 2007, een paar weken na haar overlijden, werd ze op het vrouwenfestival Women inc. door Stichting Ondersteboven postuum uitgeroepen tot lesbische icoon: ‘LesbiCOONingin’ 2007. Na haar overlijden werd ze geëerd en herinnerd door het in het in het leven roepen van de Riek Stienstra lezing. Ook werd een beeld ter herinnering aan Riek geplaatst in de hal van het gebouw van Schorer. De maakster is Sjoukje Ultzen (http://www.sjoukjeultzen.nl/) uit Friesland. Na het einde van de Schorer (in 2012) heeft het beeld in 2013 een plaats gekregen bij IHLIA LGBT Heritage. De Riek Stienstra lezing werd uitgesproken door achtereenvolgens: 2008 Marjan Sax, 2009 Rob Tielman, 2010 Paul Schnabel en in 2014 door Judith Schuyf.

Links: http://www.coc.nl/algemeen/riek-stienstra-lezing-door-judith-schuyf http://www.stienstra.net/riek-stienstra-1942-2007/