Naar inhoud springen

Gebruiker:Marc Herberigs/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Marc Herberigs/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Marc Herberigs.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Testpagina over Stimular

Stichting Stimular is in 1990 opgericht door de Erasmus universiteit, de gemeente Rotterdam en het innovatiecentrum. De naam verwijst naar het Stimuleren van afval en emissiepreventie in de Rotterdamse regio. In 2000 is de missie vernieuwd naar "de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen in het MKB". Stimular houdt kantoor aan de Scheepmakershaven te Rotterdam en heeft een bestuur waarin het MKB en de overheid vertegenwoordigd zijn.


Bedrijfsmissie[bewerken | brontekst bewerken]

De missie van Stichting Stimular is het verspreiden van kennis over Duurzaam Ondernemen (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en het ontwikkelen van praktische instrumenten voor het midden- en kleinbedrijf en organisaties die daarmee vergelijkbaar zijn. Dit doet de stichting zonder winstoogmerk. Het uiteindelijke doel van deze missie is dat alle ondernemers en managers duurzaamheid meenemen in beslissingen. Na een studie samen met de Erasmus Universiteit en CE-Delft heeft Stimular in 2002 de definitie voor duurzaam ondernemen vertaalt naar een praktische formulering voor het MKB.

Instrumenten[bewerken | brontekst bewerken]

De praktische instrumenten die gebruikt worden zijn onder andere de Milieubarometer en Kansen bij Verkassen. Deze instrumenten zijn in vele Nederlandse gemeenten gratis te verkrijgen.

Daarnaast onderhoud Stimular de websites DuurzaamMKB en MilieuzorgOverheden, waar voor iedereen vrij en gratis toegankelijke kennis te vinden is, over de praktische implementatie van duurzaam ondernemen bij bedrijven.

Externe Link[bewerken | brontekst bewerken]