Naar inhoud springen

Gebruiker:Melanieee8/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Melanieee8/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Melanieee8.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Han Snel

Han Snel, de man die de term direct marketing introduceerde in Nederland in de jaren ’60. Voor hem behelst dat de kunst van het resultaat behalen, veel gebruikmakend van rechtstreeks communicerende reclamemiddelen als mailings en couponadvertenties.



1.1 De jaren 30: Van wijnverkoper naar tekstenschrijver

[bewerken | brontekst bewerken]

In het Amsterdam van de jaren dertig is Han Snel sr naar verluidt een niet onsuccesvolle wijnverkoper. Op zoek naar nog meer omzet bedacht hij dat het zou kunnen helpen om geïnteresseerden persoonlijk een brief te schrijven. Dit was zo succesvol dat andere ondernemers hem wilden inschakelen. Al snel schreef Han Snel sr zijn eerste verkoopbrieven in opdracht. Bureau Han Snel, dat eigenlijk nog geen bureau mag heten, is geboren: specialist in geïllustreerde brieven.

1.2 De jaren 40 – 60: Introductie direct marketing

[bewerken | brontekst bewerken]

Zo’n beetje vanaf het begin wordt Han Snel sr bijgestaan door zijn gelijknamige zoon. Han Snel blijkt net als zijn vader over een commerciële pen te beschikken. Zo schrijft hij teksten voor opkomende postorderbedrijven als Wehkamp en legt hij de reclamebasis voor het succes van het Nederlands Talen Instituut (NTI). Han Snel groeit uit tot de specialist pur sang. Hij richt zich op alles wat met gerichte reclame te maken heeft en introduceert in Nederland de term direct marketing. Voor hem behelst dat de kunst van het resultaat behalen, veel gebruikmakend van rechtstreeks communicerende reclamemiddelen als mailings en couponadvertenties.

1.3 De jaren 70: Uitbreiding en een nieuwe formule

[bewerken | brontekst bewerken]

Met meerdere vestigingen (inmiddels geleid vanuit Ridderkerk) groeit Han Snel in de jaren zeventig. Het werk beperkt zich niet meer tot het gebied van direct marketing. Ze focusten zich nu ook op print- en tv-campagnes. Onder de nieuwe belofte van Hansnel Reclamemakers “Reclame waar je wat van terugziet”, werden er uiteenlopende merken aan het bureau gebonden. Van Amro Bank tot Moulinex, van Philips tot Desso Tapijten en van Christoffel Reizen tot Renault.

1.4 De jaren 80: Samenwerking

[bewerken | brontekst bewerken]

Han Snel hield het bureauleven voor gezien. De kern van zijn Reclamemakers ging samen met geestverwant Van Kouwen Reclame-Adviesbureau in Nieuwegein. De naam Hansnel bleef gehandhaafd. Vanuit hiervandaan werd er gewerkt aan een verdere opmars van merken als Bart Smit, Swatch, Gala Koffie en DA Drogist.

1.5 De jaren 90: Een tweede jeugd: Hansnel 2.0

[bewerken | brontekst bewerken]

Utrecht werd de nieuwe thuishaven van reclamebureau Hansnel. Han Snel keerde nog één keer terug in de schijnwerpers. Vakgenoten riepen hem uit tot “Direct Marketeer van de Eeuw”. Han Snels opvolgers luidden het nieuwe millennium in met de inlijving van Parados, specialist in sponsored magazines en crm. Hansnel werd een tweede jeugd in geblazen. Hansnel 2.0 ging verschillende samenwerkingsverbanden aan om nog fundamenteler aan winkelformules en trademarketingstrategieën te werken. InteractiveLink, retailmarketeers, - economen en designers van Channel Panel.

1.6 2013 – heden: Han Snel

[bewerken | brontekst bewerken]

In 2013 werd de ondeelbare eenheid, als één persoon, naar buiten gebracht. Ze keerden terug naar de allereerste bureaunaam: Han Snel, de man, de personificatie van de directe communicatie, geboren om te retailen en te activeren. Met als hoofdthema: “Alles voor de verandering”.