Naar inhoud springen

Gebruiker:Patri129/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Patri129/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Patri129.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Product marketing

Definitie van product marketing

Product marketing is op te splitsen in twee woorden: product en marketing. Een product is te zien als iets met informatie, iets dat een activiteit vervuld. Marketing is simpel het vermarkten van producten. Wat product marketing dus betekent, is het aanbieden van producten in een bepaalde markt van afnemers. Marketing is veelal ook het proces daarachter. Hoe gaat het product aan de man gebracht worden.

In de product marketing vinden er een aantal belangrijke stappen plaats. Alvorens een product in de markt verkocht wordt, wordt er marktonderzoek gedaan. Er is een productidee, er is een doelgroep en er moet een product zijn.

//////////////////////////////////////////

Wat is product marketing? Product marketing bestaat uit alle activiteiten die ervoor zorgen dat een product aan de wensen voldoet van consumers. In de marketing is het product een belangrijk onderdeel van de marketingmix ofwel de 7P’s. De andere 6P’s zijn prijs, plaats, promotie, people. Er is veel aandacht voor de doelgroep, waardecreatie en merkidentiteit, merkimago en positionering. Een product kan fysiek of digitaal zijn. Er zijn diverse manieren mogelijk om een product te vermarkten.

Productmarkt Een productmarkt is te zien waar nieuwe of bestaande producten een plaats hebben in een bepaalde categorie. De markt is waar de consument actief is en waar producten verkocht worden. De producten in een productmarkt zijn verdeeld in diverse categorieën. Daarbij wordt rekening gehouden met producttype, behoeften van consument, type consument en geografische aspecten zoals waar de consument woont en waar het product vermarkt wordt.

Wat is een product?

Marktonderzoek Voordat er een product vermarkt wordt in een eventuele nieuwe markt of bestaande markt, wordt er eerst marktonderzoek verricht door het bedrijf. Hierbij wordt de doelgroep onderzocht. Daarbij wordt er ook gekeken hoe het product het beste vermarkt kan worden. Aan welke eisen en wensen moet het product zich voldoen?

Productmanagement Product marketing is niet hetzelfde als productmanagement. Bij productmanagement draait het meer om customer facing tasks. Bij productmarketing gaat het om producten vermarkten aan prospecten en customers, binnen een firma. Er wordt gebruik gemaakt van diverse distributiekanalen voor het vermarkten.

History of photography