Naar inhoud springen

Gebruiker:Peperbus VZW/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Peperbus VZW/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Peperbus VZW.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Kris Flameng is muziekpedagoog en – therapeut, nascholingsdocent voor leerkrachten en medewerker bij de voortgezette lerarenopleiding aan twee Vlaamse hogescholen. Hij is auteur van een handvol muzische werken voor de basisschool ‘Muzisch met muziek’ + 3 cd’s (De Sikkel 1999) ‘Op maat' + 1 cd (De Boeck 2002) ‘Twee maten rust’ + 1cd (Abimo 2007) ’Het kleinste maatje’ + 1cd (Abimo 2009) ‘Een maatje meer’ + 1cd (Abimo 2011) ‘Na de pauze’ + 1cd (Abimo 2012) Al deze titels klinken ongetwijfeld bekend in de oren van heel wat onderwijsmensen in Vlaanderen en Nederland. Hiernaast werkte hij mee aan een tiental cd’s ten dienste van het onderwijs. Zeer belangrijk is zijn onderzoek i.v.m. muziek en communicatie bij jonge kinderen.

Naast zijn pedagogisch werk componeert hij muziek en schrijft hij teksten voor theater, musical en ballet. Kris Flameng is ook de drijvende kracht achter kleinkunstgroep Tamboerijn. Hij schreef verschillende kindermusicals: De Pimpernellen - samen met Guy Didelez- (Almo en Peperbus 1990) Circus Kolder – samen met Jean Vallers- (Almo en Peperbus 1992) Fonske –samen met Tineke Turck- (Peperbus 1994) In het ruimteschip Gamelle (Peperbus 1997) Reinaart, de musical (Almo en Peperbus 2010)

Kris Flameng is ook dichter en gaf in het begin van 2012 zijn eerste bundel uit. ‘Laat Licht’ (Poëma 2012)