Gebruiker:Radha2014/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Radha2014.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Taj Mahal Hotel after 2008 Mumbai Attacks

26/11[bewerken | brontekst bewerken]

26/11 verwijst naar de aanslagen gepleegd in de Indiase hoofdstad Mumbai, voorheen bekent als Bombay. De aanslagen werd gepleegd op 26 November 2008[1] en staat bekent in de media als 26/11.

Daders[bewerken | brontekst bewerken]

De daders zijn geweest; 10 jonge mannen afkomstig uit India en Pakistan.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

De organisatie waar de 10 terroristen voor werkten heet Lashkar-e-Taiba ook wel LeT genoemd. Deze organisatie werd opgericht in 1990 en werd gefinancieerd door de Pakistaanse overheid. Na de aanslag van 9/11 tekenden Pakistan, India en een aantal andere landen het counter-terrorism verdrag waarop Washington, Pakistan gedwongen heeft om LeT op de terroristen lijst te plaatse.