Gebruiker:Semanade/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bernard Medema[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlands kunstschilder


Bernard Medema (onbekend, geboortedatum 1891 - onbekend, sterfdatum 1982) was een Nederlands kunstschilder, die schilderde in de stijl van de Haagse School.

Hij schilderde veel landschappen en boerderijen. Bernard Medema was zeer veelzijdig. Alhoewel zijn eerste werk een wat donkere toon kende, was zijn verdere werk licht en veelal fleurig van toon. Hij was een productief schilder.

De relatief onbekende kunstschilder Bernhard Medema woonde hoofdzakelijk in Deventer, aan de Nielandstraat. Hij schilderde ook onder de naam van Kruithof, voor de kunsthandel Kruithof gevestigd te Deventer in de Nieuwstraat. Deze werken werden verkocht naar Canada en Amerika. Medema schilderde regelmatig op locatie in park Brabant en omgeving en op de Veluwe, Salland en in de Achterhoek. Zijn schilderijen betroffen het leven op het platteland, sloten en vaarten, bospaden, molens en bloemen. In het historisch museum Deventer bevindt zich een schilderij van Medema. Bron: Liekele Boersma op https://veiling.catawiki.nl/kavels/3883781-b-medema-1891-1982

Bernard Medema stierf in 1982.

Tentoonstellingen[bewerken | brontekst bewerken]

Niet bekend


Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Bernard Medema van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.


[[:Categorie:Nederlands kunstschilder]]