Wikipedia:Wikiproject/OS 2016

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom bij het OS 2016-project

Dit project heeft een gestructureerde en nauwkeurige voorbereiding voor een set artikelen rondom de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro voor ogen.

AtletenDeelnemende landenDisciplinesSportlocatiesStatistiek

Braziliaanse politici presenteren het Rio-bid. Inleiding

Op 5 augustus 2016 start een van de belangrijkste sporttoernooien: de Olympische Spelen in Brazilië. Vóór het begin van het toernooi wordt tot doel gesteld alles wat direct ermee te maken heeft een verzorgd pagina op Wikipedia te geven. De grootste prioriteit hebben de atleten, maar onder andere disciplines en locaties verdienen ook een artikel. Het streven is alles af te hebben voorafgaand aan of gedurende het toernooi, begin augustus.

Disciplines

Onderstaand volgt een overzicht van de disciplines die onderdeel uitmaken van de Spelen.

Landen

Hieronder volgt een overzicht van de deelnemende landen. Elk land heeft een pagina met daarop de deelnemende atleten en de disciplines waarin zij uitkomen. Ook worden de chef de mission en de vlaggendrager bij openings- en sluitingsceremonie vermeld.


Locaties

Hieronder staat een overzicht van de locaties die met betrekking tot de Olympische Spelen een artikel verdienen. Sommige venues verdienen ook achtergrondinformatie over de voorbereidingen. Zo zijn de problemen rond de waterkwaliteit van het open water rond Rio vermeldenswaardig.

Deelname

Meedoen? Graag! Laat hier je naam achter en laat daarmee zien dat je meewerkt aan het project rondom de Spelen in Rio de Janeiro.