Gebruiker:Tristan Surtel/Lokaal 8

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joke Alert Deze pagina of de volgende alinea bevat materiaal dat door sommigen humoristisch bedoeld is. Het navolgende is derhalve niet bedoeld voor serieus gebruik.
Regnum Cella Octo
Vlag van Lokaal 8
Wapen van Lokaal 8
Kaart
Basisgegevens
Officiële landstaal Latijn,OudGrieks
Regeringsvorm Constitutionele monarchie
Staatshoofd Hare Majesteit Mevrouw Visser der Latijnigheid
Oppervlakte 25 m² (0% water)
Inwoners 1 (niet-permanent) (40.000 inwoners/km²)
Bijv. naamwoord Lokaal 8s
Inwoneraanduiding Lokaal 8'er
Overige
Motto Veni, Vidi, Vici
Volkslied Ianua nunc pellitur
Munteenheid Euro (EUR)
UTC +1 (zomer +2)
Nationale feestdag 16 mei
Web | Code | Tel. .co | RCO | 008
Voorgaande staten
Nederland Nederland 1992 (Visseroorlog)
Detailkaart
Kaart van Tristan Surtel/Lokaal 8
Portaal  Portaalpictogram  Landen & Volken

Lokaal 8, of voluit het Koninkrijk Lokaal 8, is een West-Europees land en tevens een enclave binnen het Koninkrijk der Nederlanden en wordt dus door dat land volledig omringd. Het is met een oppervlakte van 25 m² het kleinste land ter wereld en is tevens het kleinste land qua inwonertal en het land met de hoogste bevolkingsdichtheid; het land heeft één niet-permanente inwoner en de bevolkingsdichtheid ligt op 40.000 inwoners per km². Lokaal 8 heeft geen hoofdstad.

Het land is een constitutionele monarchie en heeft Hare Majesteit Mevrouw Visser der Latijnigheid als staatshoofd. Lokaal 8 werd in 1913 gebouwd, maar werd een koninkrijk in 1992 toen de huidige koningin werd aangenomen. Hare Majesteit Mevrouw Visser der Latijnigheid werd koningin na het te hebben gewonnen van van de Visseroorlog (1991-1992). Bij die oorlog vielen echter geen doden.

Lokaal 8 behoort tot de paar landen op de wereld die niet van de Verenigde Naties lid zijn.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Lokaal 8 werd in 1992 gesticht na afloop van de Visseroorlog, die werd gewonnen door de huidige koningin.[1] Vanaf dat moment was het een koninkrijk, die tot op heden nooit onder het bestuur van een ander persoon viel.

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

Klimaat[bewerken | brontekst bewerken]

Lokaal 8 heeft een relatief koud klimaat en ondanks dat koude klimaat wordt het bezoekers verboden om met hun jas plaats te nemen in het land. De koningin heeft een zeer duidelijke mening over de temperatuur en maakt in het algemeen weinig gebruik van de aanwezige radiatoren of de sluitingen van de ramen.

Administratieve indeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel Lokaal 8 geen officiële administratieve indeling kent, is het wel verdeeld in meerdere onofficiële districten, die door de hoofdwegen worden gescheiden. Die districten zijn weer onderverdeeld in buurten, waarin zich doorgaans twee of drie zitplaatsen bevinden. De buurten die zich ver van het bord bevinden, zijn in het algemeen populairder dan buurten die zich dichtbij het bord bevinden.

Demografie[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds het ontstaan van Lokaal 8 heeft het land één inwoner. Die inwoner verblijft echter niet permanent in het land en is ook in bezit van de Nederlandse nationaliteit. Die enige inwoners van Lokaal 8 is tevens de koningin. Ondanks het relatief lage aantal inwoners is het land overdag doorgaans druk met een aantal personen dat soms oploopt tot 33.

Belastingen[bewerken | brontekst bewerken]

Lokaal 8 behoort tot een van de weinige belastingvrije landen van de wereld. Ook bedrijven en instellingen zijn vrijgesteld van belastingen, maar die bevinden zich tot op heden niet in het land.

Taal[bewerken | brontekst bewerken]

De officiële taal van Lokaal 8 is het Latijn, maar het Nederlands is veruit de meest gesproken taal. Overigens is ook Oudgrieks een taal die door de koningin is aangesteld. De koningin zelf spreekt ook vooral Nederlands, maar stoort zich erg aan taalfouten van haar leerlingen.

Wetten[bewerken | brontekst bewerken]

Lokaal 8 is het enige land ter wereld dat mobieltjes volgens de wet verboden heeft. Die wet luidt: "Telefoon uit(!) + in bakje!". Mobieltjes moeten worden ingeleverd bij de grens. Hoewel het bijhebben van een mobieltje officieel verboden is, staat er geen grote straf op het bijhebben van een mobieltje, noch wordt er veelvuldig op gecontroleerd. Waar wel straffen op staan is het niet meebrengen van verplichte attributen en het niet gemaakt hebben van verkregen opdrachten. Hierop staan boetes van tussen de 10 en 20 eurocent.

De andere wet van Lokaal 8 luidt: "Tassen niet! in gangpad!". Tevens staat op die wet geen zware straf. De wet werd ingevoerd na het struikelen van de koningin van Lokaal 8, wat groot leedvermaak schiep onder de meesten van de aanwezige toeschouwers.

Voor handelingen als praten en het niet richting het bord zitten staan andere straffen, waaronder verplichte schrijfopdrachten, een verbanning uit een bepaald district of een rode kaart. Een rode kaart heeft geen directe consequenties, maar na het veelvuldig halen van een roodgekleurde kaart, kunnen er verdere maatregelen worden ondernomen.

Onderwijs[bewerken | brontekst bewerken]

Ondanks zijn relatief kleine aantal inwoners, wordt er behoorlijk veel gedaan aan onderwijs. Lokaal 8 wordt hierdoor ook wel een "onderwijsstaat" genoemd. De koningin is tevens de belangrijkste onderwijzer, maar ook andere onderwijzers geven er regelmatig les. Latijn en Oudgrieks zijn de enige onderwerpen, die in het land worden onderwezen met enkele uitzonderingen. Opmerkelijk genoeg wordt het onderwijs in Lokaal 8 niet door de eigen staat betaald, maar door Nederland.

Transport[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdwegen[bewerken | brontekst bewerken]

Door Lokaal 8 lopen drie naamloze hoofdwegen, die doorgaans niet toegankelijk zijn voor fietsen, auto's en andere rijtuigen. De wegen zijn alleen beschikbaar voor voetgangers en zijn gemaakt voor tapijt. De wegen worden echter vaak belemmerd door rugtassen van scholieren, die er onderwezen worden. Daardoor is de koningin van Lokaal 8 in een onbekend jaar gestruikeld. Ze liep echter geen ernstige verwondingen op. Die gebeurtenis heeft echter wel gezorgd voor een nieuwe wet: "Tassen niet! in gangpad!". Ondanks de wet worden er nog steeds rugtassen op de hoofdwegen gelegd tot grote ergernis van de koningin.

Luchtruim[bewerken | brontekst bewerken]

Lokaal 8 is het enige land ter wereld zonder een eigen luchtruim; het land reikt niet meer dan vijf meter hoog. Gebied dat zich boven die vijf meter bevindt, behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Zo ver bekend zijn er in haar hele historie, geen vliegtuigen binnen Lokaal 8 geweest. Daar kwam echter verandering op 18 februari 2015, toen Icarus door het luchtruim van Lokaal 8 vloog op zijn tocht naar Athene. Volgens tot dusver onbevestigde berichten kwam Icarus later tijdens zijn reis om het leven.

Kunst[bewerken | brontekst bewerken]

Ondanks de grootte van het land bevindt zich in Lokaal een grote variatie aan schilderijen en tekeningen. De meeste schilderijen en tekeningen beelden Romeinse taferelen uit, maar in het land hangen ook veel foto's van beelden en schilderijen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]