Gebruiker:Tyneverum/sjabloon:bron

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Sjabloon:bron[bewerken | brontekst bewerken]

Bij het als pdf-bestand downloaden van een artikel waarin het sjabloon bron wordt gebruikt (Sjabloon:Bronnen/noten/referenties), verschijnt de titel dubbel. Het ziet er dan zo uit:

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

Dat zal wel niet de bedoeling zijn.
Is er iets tegen te doen? Tyneverum 9 aug 2010 22:27 (CEST)

  • Bij mij gebeurt dat niet! Heb zojuist Anna Enquist afgedrukt vanuit FF. Had je soms een artikel dat behalve de sjabloon, ook nog een gelijknamige koptitel voert? Bessel Dekker 10 aug 2010 00:00 (CEST)
Heeft het misschien niet te maken met het feit dat het sjabloon een kopje aanmaakt in het artikel: dat kopje is weliswaar niet zichtbaar, maar wordt wel in de inhoud getoond (zodat de lezer door kan klikken naar de appendix). Misschien wordt dit onzichtbare kopje door een bug wel getoond in een gedownload PDF-bestand. Bij printen ligt dat misschien anders, omdat daar het artikel 'letterlijk' wordt uitgeprint, terwijl Tyneverum de brontekst heeft gedownload naar een PDF-bestand. Het is maar een suggestie... Afhaalchinees 10 aug 2010 00:47 (CEST)
Het probleem is opgelost door het (normaliter verborgen) kopje in {{Niet afdrukken}} te plaatsen. Het kopje wordt niet meer afgedrukt, de tekst "Bronnen, noten en/of referenties" in de sjabloon wel. Misschien kan het beter andersom, gezien het lettertype ? - Verwisseld, ziet nu er beter uit. (Erik Baas 10 aug 2010 02:02 (CEST))
PS.: Zaken als infoboxen en navigatiesjablonen moeten eigenlijk ook nog verborgen worden in de PDF-output ! - Erik Baas 10 aug 2010 01:44 (CEST)
PPS.: Ook aan de coördinatensjablonen moet iets gedaan worden: die verschijnen nu met de complete link onder de navigatiesjablonen ! Nóg een akelig neveneffect van de rare gewoonte die sjablonen onderaan de pagina te plaatsen, dus... - Erik Baas 10 aug 2010 01:55 (CEST)
Ook na die sjabloonwijziging met {{Niet afdrukken}} blijft de titel dubbel staan in de PDF-download.
Zie Gebruiker:Tyneverum/Test Tyneverum 10 aug 2010 08:28 (CEST)
Gister werkte het, nu niet meer. Geen eer te behalen aan die gammele zooi hier. - Erik Baas 10 aug 2010 11:30 (CEST)
Andere categorie toegevoegd, zou moeten werken, werkt niet. Misschien duurt het even doordat er het een en ander gecached wordt, anders weet ik het ook niet meer (op wikibooks werkt het wel). - Erik Baas 10 aug 2010 11:50 (CEST)
Ik zie (nu pas) wel dat als het PDF-document klaar is om te downloaden op de pagina 'Renderen afgerond' de expliciete boodschap verschijnt: Sjablonen in de Categorie:Wikipedia:Weglaten bij afdrukken worden genegeerd.
En bij die Categorie wordt dit nader gespecifieerd:
In deze categorie staan sjablonen die weggelaten moeten worden bij het afdrukken via de functie om een boek te maken. Op deze pagina's is tussen <noinclude> en </noinclude> [[Categorie:Wikipedia:Weglaten bij afdrukken]] geplaatst, zodat de betreffende sjabloonpagina zich in deze categorie bevindt. De functie om een boek te maken laat automatisch alle sjablonen weg die in deze categorie zijn opgenomen...
Moet ik uit een en ander afleiden dat het sjabloon "Bron" (Sjabloon:Bronnen/noten/referenties) beter vermeden wordt?
Toch bedankt voor de moeite! Tyneverum 10 aug 2010 12:43 (CEST)
Toch nog even, in de hoop dat het geen onzin oplevert: Als jet het eens met een andere pdf-printer probeert? Bessel Dekker 11 aug 2010 02:58 (CEST)
@Tyneverum: nee, want de oorzaak zit niet in die sjabloon.
@Bessel Dekker: ik denk dat jij direct vanuit je browser afdrukt, maar dit probleem treedt alleen op bij "Downloaden als PDF" (in de linker zijbalk). - Erik Baas 12 aug 2010 02:11 (CEST)
@Erik Baas: Het probleem moge dan al niet in dat sjabloon zitten, maar ondertussen kan van geen enkel artikel waarin het sjabloon wordt gebruikt een PDF-download of Boek gemaakt worden zoals dit standaard is voorzien bij de mogelijkheden Afdrukken en exporteren zonder die vervelende fout Bedroefd. Tyneverum 12 aug 2010 14:21 (CEST)