Geloof en een Hoop Liefde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geloof en een Hoop Liefde
Op de set van Geloven op 2 (2014)
Op de set van Geloven op 2 (2014)
Presentatie Bert van Leeuwen, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Henk van Steeg
Voice-over Henk van Steeg
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 2013
Einde 2017
Netwerk of omroep EO
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Geloof en een Hoop Liefde was een Nederlands televisieprogramma van de Evangelische Omroep (EO).

Geloof en een Hoop Liefde werd in het laatste seizoen gepresenteerd door Bert van Leeuwen, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Henk van Steeg. Het programma streek elke week neer in een andere plaats in Nederland. De presentatoren zochten hier naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Geloof en een Hoop Liefde was iedere werkdag om 17.50 uur te zien op NPO 2. Op 22 december 2017 was de laatste uitzending. Tot september 2014 heette het programma Geloven op 2.

EO Metterdaad[bewerken]

Op donderdag stapte ‘Geloof en een Hoop Liefde’ de grens over voor een project van EO Metterdaad, de hulpverleningstak van de EO. Verschillende EO-presentatoren reisden naar gebieden waar nood is en hulp gegeven wordt.

Thuis op 5[bewerken]

Met ingang van januari 2016 had Geloof en een Hoop Liefde ook een tegenhanger op NPO Radio 5, genaamd Thuis op 5. In het radioprogramma ‘Thuis op 5’ stond dezelfde plaats als in de tv-variant een week lang centraal. Het programma werd gepresenteerd door Yvonne Sprunken en Petra de Joode en 's avonds van 22.00 tot 00.00 uur uitgezonden.

Externe link[bewerken]