Mirjam Bouwman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mirjam Bouwman
Mirjam Bouwman
Mirjam Bouwman
Geboren 4 februari 1977
Geboorteplaats Vlag van Nederland Heerde, Gelderland
Beroep presentatrice, zangeres
Jaren actief 2002-heden
Bekend van Zij gelooft, zij niet
Geloof en een Hoop Liefde
Portaal  Portaalicoon   Media

Mirjam Bouwman (Heerde, 4 februari 1977) is een Nederlandse televisiepresentatrice.

Biografie[bewerken]

Na het behalen van de HAVO en haar propedeuse Sociaal Pedagogische Hulpverlening ging ze studeren aan de Dans- en Musicalacademie. Ze werkte aan diverse tv-shows en -series mee als danseres of actrice en speelde een rol in de musical Oliver. Hierna volgde de presentatie van belspelletjes op Yorin. In de tussentijd volgde Bouwman een studie theologie aan de Hogeschool Windesheim en na haar bekering tot het christelijk geloof stopte ze met Call TV.[1]

Bouwman ging vervolgens aan het werk bij de Evangelische Omroep (EO). In 2002 presenteerde ze samen met Regina Romeijn het tv-programma Zij gelooft, zij niet. Daarna volgde de presentatie van de tv-programma's De tijd van je leven, Nederland Zingt, Door de Wereld (met Andries Knevel), De Verandering en in het seizoen 2010-2011 Upside Down.

Vanaf januari 2013 tot en met december 2017 was Bouwman een van de presentatoren van Geloof en een Hoop Liefde (aanvankelijk Geloven op 2), een doordeweeks tv-programma waarin diverse plaatsen in Nederland werden afgestreken.

Mirjam Bouwman is ook zangeres van de gospelband SEVEN.

Persoonlijk[bewerken]

Bouwman is getrouwd en heeft een dochter.