Geniemuseum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Nederlandse Geniemuseum is gevestigd in de voormalige keuken van het Konzentrationslager Herzogenbusch (kamp Vught). Het museum, gevestigd in gebouw K op de Van Brederodekazerne, is geheel gerenoveerd. In het bijzonder is de karakteristieke dakconstructie de moeite waard. Het vroegere Kommandanturgebouw en de appelplaats zijn vanuit het museum te zien.

In het museum is de geschiedenis van het Regiment Genietroepen te vinden. Met veel foto's wordt aandacht besteed aan de vredesmissies in Irak (SFIR) en Afghanistan (ISAF). Maar ook aan vroegere missies, zowel die in het buitenland als in het binnenland, wordt uitgebreid aandacht besteed. Oude uniformen, werktuigen, documenten en (schaal)modellen geven een beeld van de veelzijdigheid van de Genietroepen.

In het museum bevindt zich tevens een replica van een gedenkboek. Een boek waarin alle namen staan vermeld van de leden van het regiment die hun leven hebben gelaten tijdens veldtochten en acties. Buiten op het voorterrein staan diverse machines opgesteld. Ook verschillende soorten van bunkers, brugconstructies en pontons zijn op het terrein te aanschouwen.

Externe link[bewerken]