Genk on Stage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Genk on Stage is een openluchtfestival in de binnenstad van de Belgische stad Genk. Het is een gratis en driedaags festival dat jaarlijks in het laatste weekend van juni plaatsvindt. Met ruim 100.000 bezoekers per jaar is het een van de grotere Belgische muziekfestivals.[bron?]

Genk on Stage ontstond in 1982 onder de benaming Swingin' Genk onder impuls van de Genkse Jonge Economische Kamer.[bron?] Einde 2002 nam de stad Genk de organisatie over van de vzw Swingin' Genk. Het concept van het festival werd aangepast tot het huidige concept waarin zowel internationale en nationale artiesten als lokale groepen aan bod komen.

Het hoofdpodium (Main Stage) bevindt zich op het vernieuwde stadsplein.[(sinds) wanneer?] Er zijn nog een aantal andere podia: “Hete Kolen”, “Effort”, “Club”, “Casa de Koktèl”, “Puur”, “Piazza Bongiorno”, “Apéro Lokalle”, “Gencker Podium” & “Rootenstraat on Fire”. Artiesten die al opgetreden hebben in Genk zijn onder andere The Human League, Daan, Belle Pérez, Sam Bettens, Urban Trad, The Van Jets, Fixkes, Milow, Dez Mona, De Mens, Monza, Praga Khan, Fun Lovin' Criminals, Level 42, Fischer Z, Zita Swoon, Clouseau, Boy George, Gers Pardoel , Laura Tesoro en vele anderen.

Artiesten[bewerken | brontekst bewerken]

2014

Vrijdag, 27 juni

Zaterdag, 28 juni

Zondag, 29 juni

2015

Vrijdag, 26 juni

Zaterdag, 27 juni

Zondag, 28 juni

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]