Gigant FM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gigant FM
Logo
Volledige naam Gigant FM
Slagzin Gigantisch in de regio
Lancering januari 2006
Genre(s) Nederlandstalige muziek, oldies
Eigenaar Stichting Gigant FM
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Uitzendgebied Regionaal
Frequenties (FM) Regio Coevorden 97.3 FM - Regio Winschoten 89.8 FM - DAB+ kanaal 7C (Groningen/Drenthe), KPN Glasvezel 1154, Ziggo digitaal 923
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Gigant FM is een Nederlandse radiozender te ontvangen in Noord-Nederland. De zender is via FM te beluisteren in de regio's Coevorden en Winschoten. Via DAB+ is Gigant FM te beluisteren in heel Groningen en Drenthe. Daarnaast ook digitaal bij onder meer KPN, Ziggo en T-Mobile. De studio is gevestigd in Emmen.

Format[bewerken | brontekst bewerken]

Gigant FM zendt 24 uur per dag uit met een mix van Nederlandstalige muziek en Goud van Oud. In de avonduren en in het weekend worden er live programma's gepresenteerd.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2005 werd de Stichting Gigant FM opgericht. Hierna werd begonnen met het zoeken van een studioruimte die gevonden werd in Erica en het opzetten van een technische infrastructuur. Eind 2005 starten de testuitzendingen via internet. De eerste officiële uitzending vond op 31 januari 2006 plaats op de kabel in de provincie Drenthe. Later wordt het bereik van Gigant FM vergroot naar onder meer Groningen en Friesland en zijn de uitzendingen te horen bij diverse (glasvezel)providers. Sinds 1 december 2022 is Gigant FM te beluisteren via FM frequenties in Coevorden en Winschoten en op DAB+ in heel Groningen en Drenthe.

Gigantengala[bewerken | brontekst bewerken]

Afgelopen jaren organiseerde Gigant FM een eigen evenement onder de naam Giganten Gala. Op dit jaarlijks terugkerend feest in het Drentse dorp Erica waren in de afgelopen jaren optredens te zien van zowel landelijk bekende artiesten zoals Jan Smit, Nick & Simon & Gerard Joling als ook lokaal bekende artiesten.[(sinds) wanneer?]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]