Gilbert Yvel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gilbert Yvel
Gilbert Yvel
Persoonlijke gegevens
Volledige naam Gilbert Ramon Yvel
Bijnaam The Hurricane
Geboren 30 juni 1976
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Lengte 1.88 m
Gewicht 102 kg
Sportieve gegevens
Discipline Kickboksen
Jaren actief 1997–2018
Team Vos Gym
Gevechtsstatistieken kickboksen
Totaal 2
Gewonnen 1
  Op knock-out 1
Verloren 1
  Op knock-out 1
Gevechtsstatistieken MMA
Totaal 58
Gewonnen 40
  Op knock-out 34
Verloren 16
  Op knock-out 5
Onbeslist 1
Gestaakt 1
Portaal  Portaalicoon   Sport

Gilbert Ramon Yvel (Amsterdam, 30 juni 1976) is een Nederlands MMA-vechter. Hij kwam uit bij onder meer de organisaties PRIDE, UFC en RINGS.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Yvels professionele MMA-carrière begon op 2 februari 1997 voor het gala Rings Holland: The Final Challenge. Zijn tegenstander in zijn debuutgevecht was Rob van Leeuwen. Yvel werd uitgeroepen tot winnaar door technische knock-out. In minder dan twee jaar vocht hij acht wedstrijden. Zijn eerste professionele nederlaag was op 12 april 1998. In het gala IMA: KO Power Tournament ging Yvel in de eerste ronde knock-out door Bob Schrijber.

In 1998-2000 vocht hij vooral op de Japanse en Nederlandse gala's. Hij boekte daarbij overwinningen op onder anderen Valentijn Overeem, Tsuyoshi Kohsaka (tweemaal) en Semmy Schilt.

Tijdens zijn MMA-carrière vocht Yvel twee kickbokswedstrijden. De eerste wedstrijd was in 2002 tijdens K-1 World Grand Prix 2002 in Fukuoka, hierin verloor hij door een knock-out van de Nieuw-Zeelander Ray Sefo. Het tweede duel werd vijf jaar later uitgevochten, in de Japanse ceremonie Shoot Boxing Battle Ground Zero Summit in Tokio. Yvel won door technische knock-out van de Japanse Yujim Sakuragim.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]