Gilles Verstraeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gilles Verstraeten
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Gilles Verstraeten
Geboren Kortrijk, 6 november 1989
Kieskring Flag of the Brussels-Capital Region.svg Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussel
Vlag Vlaamse Gemeenschap Vlaamse Gemeenschap
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij N-VA
Functies
2018-heden Gemeenteraadslid Anderlecht
2019-heden Brussels Hoofdstedelijk Parlementslid
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Gilles Verstraeten (Kortrijk, 6 november 1989) is een jurist en een Vlaamsgezind Belgisch politicus uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, actief voor de N-VA.

Levensloop[bewerken]

Verstraeten studeerde van 2007 tot 2012 rechten aan de KU Leuven op de campussen van Kortrijk en Leuven en behaalde in 2013 een aanvullende Bachelor of Laws aan de Vrije Universiteit Brussel.

Verstraeten verhuisde van Kortrijk naar Brussel, meer specifiek de Kuregemwijk van Anderlecht en werkte van 2014 tot 2016 tweeënhalf jaar als politiek medewerker van Brits Europees Parlementslid Daniel Hannan.[1] Hij was hierdoor van dichtbij betrokken bij het Schots onafhankelijkheidsreferendum van 2014, de Britse Lagerhuisverkiezingen 2015 en het referendum in het Verenigd Koninkrijk over het lidmaatschap van de Europese Unie van 2016.

Aansluitend werd hij fractiemedewerker voor de N-VA-fractie in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, met opvolging van dossiers rond onderwijs, tweetaligheid, inburgering, leefmilieu, welzijn en sociale zaken, energie- en waterbeleid en dierenwelzijn. Hij is tevens voorzitter van de N-VA afdeling van zijn gemeente Anderlecht en ondervoorzitter van de Brusselse jongerenafdeling van de N-VA.

Bij de lokale verkiezingen van 2018 was hij N-VA-lijsttrekker in Anderlecht, en werd verkozen. Sinds december 2018 zetelt hij in de gemeenteraad van Anderlecht.

In 2019 was hij derde op de N-VA-lijst voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De N-VA behaalde 18 % in de Nederlandse taalgroep en Verstraeten werd met 833 voorkeurstemmen verkozen. Vanaf de installatievergadering van 11 juni 2019 was hij lid van de driekoppige N-VA-fractie in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, daarmee na Groen de tweede grootste Nederlandstalige partij.