Goethe-Institut

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gebouw van het Goethe-instituut in Oslo

Het Goethe-Institut tot instandhouding van de Duitse taal en ter bevordering van de internationale culturele samenwerking is een non-profit-organisatie met meer dan 144 instituten in 80 landen. Het hoofdkantoor van het Goethe-Institut, zoals de naam in het Duits luidt, bevindt zich in München. De Nederlandse vestigingen bevinden zich in Amsterdam en Rotterdam. De Belgische vestiging bevindt zich in Brussel.

Een belangrijk doel van het werk van het Goethe-Institut is de bevordering van de internationale culturele samenwerking. In dit verband organiseert en ondersteunt het Goethe-Institut een breed spectrum aan culturele evenementen als presentatie van de Duitse cultuur.

Het Goethe-Institut biedt workshops en seminars aan voor leraren Duits. Tevens heeft het een programma van taalcursussen met examens voor alle geïnteresseerden.

Het informatiecentrum van het Goethe-Institut geeft informatie over aspecten van het culturele, maatschappelijke en politieke leven in Duitsland. Het bezit omvangrijke boek- en mediabestanden voor eenieder, die zich voor Duitsland interesseert, Duits wil leren of leraar Duits wil worden.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]