Goliath Awaits

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Goliath Awaits is een Amerikaanse miniserie in vier delen uit 1981 naar een script van Richard M. Bluelen Pat Fielder. De film werd geregisseerd door Kevin Connor.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Goliath Awaits vertelt het verhaal van een Engelse oceaanlijner die zinkt naar de bodem van de oceaan vier dagen na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een reis naar New York wordt het schip getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot en zinkt naar een diepte van 250 meter. Veertig jaar later vinden duikers het schip terug.

Vanuit het wrak worden SOS-seinen opgevangen, en het blijkt dat 300 mensen al meer dan 40 jaar op de bodem van de oceaan in het wrak van de oceaanstomer hebben overleefd. De overlevenden worden geregeerd door een naar het schijnt welwillende dictator, wiens genialiteit hen in staat stelt hun leefgemeenschap voort te zetten.

Meer dan zestig bemanningsleden van de RMS Queen Mary, 51 acteurs en atrices en enkele honderden figuranten maakten Goliath Awaits tot een serie die Columbia Pictures weliswaar miljoenen gulden kostte, maar al snel haar weg vond in de tv-wereld.

Hoofdrolspelers[bewerken | brontekst bewerken]