Gordon J. Brand

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Gordon J Brand
Van Lanschot Senior Open 2010
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Engeland Engeland
Geboorteplaats Cambridge
Carrière
Profdebuut 1976
Overwinningen per tour
European Tour 1
Andere Tour(s) 5 Senior Tour
7 Safari Tour
1 elders
Laatst bijgewerkt op: 11-7-2010
Portaal  Portaalicoon   Golf

Gordon J. Brand (Cambridge, 6 augustus 1955) is een professioneel golfer die tot 2001 in de Europese PGA Tour speelde en van 2005 tot 2012 op de Europese Senior Tour.

Brand werd in 1976 professional en speelde twintig jaar op de Europese PGA Tour. Zeven keer stond hij in de top-30 van de Order of Merit. Hij won slechts één keer. In 1986 werd hij tweede bij het Brits Open achter Greg Norman. In de jaren tachtig speelde hij ook veel in Afrika, waar hij 7 overwinningen behaalde.

Zijn gloriejaar was 1983, hij speelde toen in de Ryder Cup en in de World Cup. Een ander hoogtepunt was het winnen van de Alfred Dunhill Cup, waarbij Engeland in de finale Schotland versloeg.

Brand onderbrak na vijftien jaar zijn professionele carrière en werd referee bij de Europese Tour, totdat hij vanaf 2005 in de Senior Tour mocht spelen.

Gewonnen[bewerken]

Europese Tour[bewerken]

Safari Tour[bewerken]

Elders[bewerken]

  • The Leeds Cup

Europese Senior Tour[bewerken]

Teams[bewerken]