Gottfried Keller (trein)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Gottfried Keller was een internationale trein op de Allgäuroute tussen München en Zürich. De trein is genoemd naar de, uit Zürich afkomstige, Zwitserse schrijver Gottfried Keller.

EuroCity[bewerken | brontekst bewerken]

Op 31 mei 1987 is de EC Gottfried Keller een van de drie EuroCity's op de Allgäubahn. Om de lage frequentie van het TEE-net te ondervangen zijn op de Allgäubahn, naast de bestaande Bavaria, nog twee EuroCity's toegevoegd. De EC Gottfried Keller voerde de middagrit van het drietal uit terwijl de Bavaria 's morgens van Zürich naar München reed en 's avonds terug en de EC Schweizerland 's morgens begon in München en 's avonds uit Zürich vertrok. Zodoende was er drie keer per dag per richting een EuroCity tussen München en Zürich beschikbaar. Tussen 31 mei 1992 en 23 mei 1993 was het westelijke eindpunt niet Zürich maar Bern. Op 14 december 2002 verloren de treinen op de Allgäuroute hun namen en is de treindienst naamloos voortgezet.

Rollend materieel[bewerken | brontekst bewerken]

De Gottfried Keller bestond uit rijtuigen van de Deutsche Bundesbahn aangevuld met een restauratierijtuig van de SBB. Tussen München en Lindau werd de trein getrokken door de diesellocomotieven van de serie 218, tussen Lindau en Zürich door de series Re 4/4I en Re 4/4II van SBB.

Route en dienstregeling[bewerken | brontekst bewerken]

EC 96 land station km EC 97
12:00 Vlag van Duitsland Duitsland München Hbf 0 17:04
Vlag van Duitsland Duitsland Kempten in Allgäu 131
Vlag van Duitsland Duitsland Lindau 221
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Bregenz 231
Vlag van Zwitserland Zwitserland St. Margrethen 245
Vlag van Zwitserland Zwitserland St. Gallen 272
Vlag van Zwitserland Zwitserland Winterthur 329
16:21 Vlag van Zwitserland Zwitserland Zürich HB 355 16:21