Naar inhoud springen

Gregory Caers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Ilanabanana (overleg | bijdragen) op 13 dec 2019 om 17:15.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Gregory Caers
Gregory Caers
Algemene informatie
Geboren 1975
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Gregory Caers (1975) is een Vlaams acteur en regisseur.

In 1997 studeerde hij af aan Drama Gent, de opleiding drama van het Departement Dramatische Kunst van de Hogeschool Gent.

Hij werkte eerst bij het Nederlands Toneel Gent in onder andere de producties Midzomernachtsdroom, Peter Pan en Othello. Bij het Publiekstheater stond hij op de planken met onder meer Rust, De Meeuw, Een Feeks Temmen en De tramlijn die verlangen heet. Hij vormde daar een clubje met Mathias Sercu, Hilde De Baerdemaeker en Jits Van Belle.

Hij bewerkte en regisseerde Angels, Stand by me, Zolang de zon schijnt en Rennen, allemaal bij de Kopergietery, een theatergezelschap voor jong publiek in Gent. Hij was oprichter van hARTbeats, een creatief jongerenlabel binnen het cultuurcentrum De Ploter (Ternat). Waar hij jongeren in contact bracht met verschillende kunstdisciplines binnen een professioneel kader.

Met Mathias Sercu en Jits Van Belle richtte hij de spelersgroep De Sprook op. Met hun drieën speelden ze onder meer Plastiekezak en Heimweemoed.

Hij had ook rollen in de televisieseries W817 (Ketnet), Flikken, Witse en Recht op Recht. Zijn bekendheid dankt hij aan de hoofdrol als engel Gabriel in de televisieserie Halleluja! (2005 en 2008) en het VTM sketchenprogramma Oekanda.

In 2011 richtte hij samen met Ives Thuwis en Wim De Winne het gezelschap Nevski Prospekt op. Een spelersgroep die zich via woordeloos theater tot een jong publiek richt. Door het wereldwijde succes van voorstellingen als Rennen, Metro Boulot Dodo en Adam's Welt brak hij als maker internationaal door en creëerde hij voorstellingen voor onder meer Gripstheater Berlijn, Kollektiv F in Bern en Junges Schauspielhaus Düsseldorf.