Groen Star Beek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Groen Star Beek
Naam Groen Star Beek
Stamnummer 7314
Plaats Beek
Tenue
Geldig voor 2014/15
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Groen Star Beek was een Belgische voetbalclub uit Beek. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 7314 en heeft groen en wit als kleuren. In 2017 fusioneerde de club met KSK Bree tot KGS Bree-Beek.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De club ontstond in de 1960, in 1966 kwam het tot aansluiting bij de Belgische Liefhebbersvoetbalbond. In 1967 maakte Groen Star de overstap naar de Belgische Voetbalbond en ging in de provinciale reeksen spelen. Er werd een kantine opgetrokken. In 1974 kwam het tot onenigheid binnen het clubbestuur en een aantal mensen splitsten zich af om met Blauw-Wit '74 een nieuwe club op te richten.

In 1984 werd de club kampioen in Vierde Provinciale en promoveerde naar Derde Provinciale. Halverwege de jaren 1980 nam men een nieuwe infrastructuur aan de Geussensstraat in gebruik.

GS Beek bleef jarenlang in Derde Provinciale spelen, tot men er in 2007 kampioen werd en promoveerde naar Tweede Provinciale. Ook daar deed de club het goed. In 2010 haalde Beek er de finale van de eindronde en stootte zo voor het eerst door naar het hoogste provinciale niveau. Na twee jaar in Eerste Provinciale degradeerde de club weer. In 2017 promoveerde de club opnieuw naar de Eerste Provinciale.

KSK Bree en Groen Star Beek fusioneerden in 2017 tot KGS Bree-Beek.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]