Hüseyin Avni Akerstadion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hüseyin Avni Aker Stadion
Trabzonspor - Hüseyin Avni Aker Stadyumu.jpg
Bijnaam Avni Aker
Plaats Trabzon
Capaciteit 27.749
Bespelers Trabzonspor
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het Hüseyin Avni Aker Stadion (Turks: Hüseyin Avni Aker Stadyumu) ligt in Trabzon en is de thuisbasis van de Turkse voetbalclub Trabzonspor. Het stadion is in 1951 geopend voor gebruik met destijds een capaciteit van 2400 plaatsen. In 1967 werd een overdekte tribune aangemaakt en in latere jaren is het stadion uitgebreid tot 19.649 zitplaatsen.

Het Hüseyin Avni Aker stadion is vernoemd naar Hüseyin Avni Aker, een onderwijzer en regionale educatie-administrateur (1940 - 1944). Hij leverde vele bijdragen aan sport in Trabzon.

In het Turkse voetbal staan de thuiswedstrijden van Trabzonspor bekend als een van de lastigste uitwedstrijden van vooral de grote drie (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray).

Voor de start van het nieuwe seizoen (2008/2009) heeft het bestuur van Trabzonspor besloten om in en rondom het stadion vernieuwingen aan te brengen. Zo zijn de tribunes achter de doelen vernieuwd en met capaciteit verhoogd. Ook het dak van de hoofdtribune (maraton tribünü) is verwijderd,en het bestuur zal er een nieuw dak op laten plaatsen voor het begin van het tweede deel van het seizoen. De stoelen en diverse details hebben ook een vernieuwing gekregen. De omgeving van het stadion is ook gerenoveerd, de muren werden geverfd en er werden oude foto's van de clubhistorie geplaatst tegen de gevel. Het gerenoveerde stadion is uitgebreid tot 22.749 zitplaatsen. De fans willen eigenlijk een nieuw stadion die aan moderne faciliteiten voldoet. Voor de start van het seizoen (2010/2011) zijn de tribunes achter de doelen verder uitgebreid met aan beide kanten samen 5000 zitplaatsen. Zo is de nieuwe capaciteit van 22.749 toegenomen naar 27.749

Externe link[bewerken]