Haagse Stadspartij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Haagse Stadspartij
Afbeelding gewenst
Personen
Partijvoorzitter Hubert Jehee
Partijleider Peter Bos
Geschiedenis
Opgericht 1997
Algemene gegevens
Actief in Nederland
Website http://haagsestadspartij.nl/
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

De Haagse Stadspartij is een lokale politieke partij uit Den Haag die in 1997 is opgericht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 en later haalde de partij steeds 1 zetel. Joris Wijsmuller was tot 2014 fractievoorzitter toen hij wethouder werd. In maart 2010 boekte de partij winst en kreeg er een zetel bij. Vier jaar later werd er opnieuw winst behaald en groeide de partij naar vijf zetels.

De partij is opgericht door een aantal actievoerders die betrokken waren bij de Blauwe Aanslag en andere omstreden plannen in Den Haag, zoals een nieuw te bouwen theater; het Spuiforum en opvolger Onderwijs- en cultuurcomplex.

In 2004 werd Wijsmuller door de Haagsche Courant uitgeroepen tot beste gemeenteraadslid. Op de kandidatenlijst van Artikel 1 bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 staat politica Fatima Faïd[1]. De partij profileert zich als kritische luis in de pels en als een partij met progressieve ideeën. De Haagse Stadspartij maakt zich hard voor betere inspraak en pleit voor een groene, sociale en creatieve stad.

Externe link[bewerken]