Haagse Stadspartij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
12-10-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: partijpromotie - weinig informatie op pagina, weinig tot niet neutrale bron gebruikt. Andere pagina's van partijen moesten hierom al weg.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Haagse Stadspartij
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Personen
Partijvoorzitter Hubert Jehee
Partijleider Peter Bos
Geschiedenis
Opgericht 1997
Algemene gegevens
Actief in Nederland
Website http://haagsestadspartij.nl/
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

De Haagse Stadspartij is een lokale politieke partij uit Den Haag die in 1997 is opgericht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 en later haalde de partij steeds 1 zetel. In maart 2010 boekte de partij winst en kreeg er een zetel bij. Vier jaar later werd er opnieuw winst behaald en groeide de partij naar vijf zetels.

De partij werd opgericht door een aantal actievoerders die betrokken waren bij de Blauwe Aanslag en andere omstreden plannen in Den Haag, zoals een nieuw te bouwen theater; het Spuiforum en de opvolger Onderwijs- en cultuurcomplex. De partij profileert zich als kritische luis in de pels en als een partij met progressieve ideeën. De Haagse Stadspartij wil een betere inspraak en pleit voor een groene, sociale en creatieve stad.

Joris Wijsmuller was fractievoorzitter tot hij in 2014 wethouder werd. In 2004 werd Wijsmuller door de Haagsche Courant uitgeroepen tot beste gemeenteraadslid. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kwam HSP-raadslid Fatima Faïd op voor Artikel 1 als tweede op de lijst.[1], zonder haar lidmaatschap van de raadfractie op te geven.[2].

Externe link[bewerken]