HagaZiekenhuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo van het HagaZiekenhuis

Het HagaZiekenhuis is een algemeen ziekenhuis op twee (eerder 3) locaties in Den Haag. HagaZiekenhuis is in 2004 ontstaan door een fusie van Ziekenhuis Leyenburg (Leyweg, Den Haag) en de Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen, ontstaan uit een eerdere fusie van het Rode Kruis Ziekenhuis en het Juliana KinderZiekenhuis (beide op Sportlaan, Den Haag). Er werken ruim 3600 mensen, waaronder 210 medisch specialisten. Het ziekenhuis maakt deel uit van de elf traumacentra in Nederland: Traumacentrum West-Nederland.

Bij de fusie zijn de bestaande locaties gehandhaafd. Het voormalige Ziekenhuis Leyenburg is nu HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. Het Rode Kruis Ziekenhuis is heeft tot de sluiting in 2021 als HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan bestaan. Het Juliana Kinderziekenhuis is nu HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis.

In april 2015 zijn het Juliana KinderZiekenhuis, de verloskunde kliniek en het Ronald McDonald- en geboortehotel verhuisd naar de nieuwbouw op de locatie Leyweg. Met ingang van vrijdag 28 augustus 2015 sloot de buitenpolikliniek van het HagaZiekenhuis aan de Dublinweg in het Wateringse Veld.[1] Per 1 januari sloot ook het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]