Naar inhoud springen

Halo 4

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Halo 4
Halo 4
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Bedenker Chris Schlerf
Ontwerper Scott Warner
Ontwikkelaar 343 Industries
Uitgever Microsoft Studios
Muziek Neil Davidge, Kazuma Jinnouchi
Uitgebracht 6 november 2012
Vlag van Japan 8 november 2012
Genre First-person shooter
Leeftijdsklasse PEGI: 16+[1]
ESRB: M[2]
ACB: M[3]
USK: 16
Platform Xbox 360, Xbox One
Media Dvd
Navigatie
Spelserie Halo
Voorloper Halo: Combat Evolved Anniversary
Vervolg Halo: Spartan Assault
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Halo 4 is het achtste deel in de Halo-serie ontwikkeld door 343 Industries voor de Xbox 360. Halo 4 is het eerste deel van een nieuwe trilogie binnen de serie, namelijk Halo 4, 5 en 6, onder de naam "Reclaimer Trilogy". De voorgaande spellen zijn door Bungie ontwikkeld, maar deze nieuwe trilogie ligt in de handen van 343 Industries.[4] Het spel speelt zich af na Halo 3, maar de overgang tussen Halo 3 en 4 is niet geheel soepel en het spel Halo: Spartan Assault vertelt de overgang tussen deze twee titels. Het spel kwam op 6 november 2012 uit.[5]

Multiplayer[bewerken | brontekst bewerken]

De multiplayer van Halo 4 heeft meerdere veranderingen ondergaan in vergelijking met zijn voorganger.[6] Zo is sprinten, als in Halo: Reach, een standaardoptie in Halo 4. Daarnaast zijn de plekken waar wapens spawnen willekeurig geworden, zo'n plek heet een "ordnance drop".

Spartan Ops[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een nieuwe modus bij gekomen, genaamd Spartan Ops. Dit is de nieuwe versie van de "Firefight"-modus. Iedere week is er een nieuwe episode beschikbaar, zo'n episode bestaat uit 5 individuele missies.