Halo 3: ODST

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Halo 3: ODST
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Bungie
Uitgever(s) Microsoft Game Studios
Datum van uitgave 22 september 2009
JP: 24 september 2009
Genre(s) First-person shooter
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer, co-op
Leeftijdsklasse PEGI: 16+
ESRB: M
Platform(s) Xbox 360
Media Dvd-9
Navigatie
Spelserie Halo
Voorloper Halo Wars
Vervolg Halo: Reach
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Halo 3: ODST (voormalig "Halo 3: Recon") is een first-person shooter-computerspel ontwikkeld door Bungie en uitgegeven op 22 september 2009. Het spel is een stand-alone uitbreiding van Halo 3. Het spel speelt zich af tussen Halo 2 en Halo 3. Opmerkelijk is ook dat de speler niet de Master Chief of de arbiter moet besturen maar een ODST (Orbital Drop Shock Trooper, ook wel hell jumpers genaamd).

Campaign[bewerken]

De campaign van Halo 3: ODST speelt zich af tussen Halo 2 en Halo 3 in het jaar 2552. De fictieve Afrikaanse stad New Mombasa is het decor van het grootste deel van de campaign. De missies zijn net als bij Halo 3 opgebouwd, het enige verschil is dat men tussen de missies door 'flashbacks' krijgt, die de speler terug sturen naar vorige missies en die niet tellen als volledige levels. In deze missies zoekt de speler een 'Beacon', die de speler leidt naar een volgend level. Je speelt als elk lid van de ODST-squad (behalve Dare) , dus als The Rookie, Buck, Dutch, Romeo en Mickey.

Firefight[bewerken]

Firefight is een extra gamemode die bij Halo 3: ODST komt. Het doel van het spel is met vrienden op Xbox Live of via split screen hordes van Covenant te verslaan en zover komen als mogelijk is. Het spel wordt gespeeld in de gewone multiplayer maps. De speler kan characters vrij spelen in de campaign die de speler vervolgens kan gebruiken voor Firefight.

Multiplayer[bewerken]

Halo 3: ODST wordt geleverd in een 2 disc set met een disc met de Campaign en Firefight en een disc met de complete multiplayer-ervaring van Halo 3. Op de disc staan alle originele maps van Halo 3 inclusief alle extra map packs plus nog 3 nieuwe maps speciaal voor deze actie. De multiplayer is dus gewoon die van Halo 3. De multiplayer-disc biedt echter niet alleen toegang tot de Halo 3 multiplayer maar ook tot de Halo: Reach multiplayer beta in de lente van 2010, die vastgesteld is door Bungie op 3 mei 2010.

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.