Hang Seng Bank

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hang Seng Bank Limited
Hoofdkantoor Hang Seng Bank
Hoofdkantoor Hang Seng Bank
Motto of slagzin Managing wealth for you, with you
Oprichting 1933
Sleutelfiguren Ho Sin Hang (oprichter)
Rose Lee Wai Mun (CEO)
Hoofdkantoor 83 Des Voeux Road, Hongkong
Producten financiële dienstverlening
Winst Gestegen HKD 15,1 miljard (2014)
Website (en) Hang Seng Bank
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Hang Seng Bank werd in 1933 opgericht. Hang Seng staat voor "steeds groeiende" in het Kantonees. Het is een van Hongkong's grootste beursgenoteerde ondernemingen met een marktkapitalisatie van HKD 247 miljard op 31 december 2014.

Activiteiten[bewerken]

De bank biedt bankdiensten aan voor particuliere en zakelijke klanten. Verder doet het aan vermogensbeheer en private banking. De bank heeft ook een reeks van indices ontwikkeld voor de Hong Kong Stock Exchange, waarvan de Hang Seng-index (HSI) de bekendste is.

Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in de thuismarkt Hongkong. Sinds 2007 heeft de bank een dochteronderneming, Hang Seng Bank (China) Limited, voor klanten op het Chinese vasteland. De eerste vestiging werd hier al in 1995 geopend en dat is uitgegroeid naar zo’n 50 vestigingen in 2014. Verder heeft de bank kantoren in Macau, Singapore en een vertegenwoordiging in Taipei. Bij de bank werken zo’n 10.000 medewerkers.

Aandeelhouders[bewerken]

Een grootaandeelhouder in de bank is de HSBC Group, een van 's werelds grootste financiële dienstverleners. HSBC heeft een aandelenbelang van 62% in de bank. In 1951 kocht HSBC een meerderheidsbelang van 51% en dit is later uitgebreid. Vanaf 1972 heeft Hang Seng Bank een beursnotering op de Hong Kong Stock Exchange.